Pep not found, Bomber-Sammer en mooi gebaar Conte

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Pep not found, Bomber-Sammer en mooi gebaar Conte

'Kijk er YouTube maar op na, vul daar 'doelpunten Guardiola' in. Dan zul je zien wat er uit komt rollen: Error 404, Page Not Found. Niks. Nada. Je vult Guardiola in, en telkens weer verschijnt er helemaal niets.'
• Matthias Sammer
nam volgens het boek Herr Guardiola – Das erste Jahr mit Bayern München Bayern München-trainer Pep Guardiola in zijn eerste seizoen op de korrel. De Spanjaard scoorde in zijn loopbaan als middenvelder van, voornamelijk, Barcelona slechts dertien keer in vierhonderd wedstrijden. Guardiola ging sportief om met de grap van zijn technisch directeur. Hij voorzag Sammer van de bijnaam Bomber-Sammer, wetende dat ook diens productie – 84 goals in 291 competitieduels – in het niet valt bij die van de echte Bomber, Gerd Müller. (TZ)

'Ik heb het plezier gehad om Alessandro te ontmoeten, hij is een echte vent, vol gezond sentiment. Zelf heb ik zo'n gebaar nooit gemaakt, daar scoorde ik te weinig voor… Maar als hij het zou doen als speler van Italië? Als hij nog geen gele kaart heeft, gun ik hem dat van harte'
• Antonio Conte
, de bondscoach van Italië, reageert op de wijze waarop Alessandro Florenzi zondag zijn doelpunt vierde. De middenvelder van AS Roma zocht op de tribunes zijn 82-jarige oma op, die voor het eerst een wedstrijd van haar kleinzoon bijwoonde. Zou ze de uitspraak van Conte beschouwen als uitnodiging om ook de Azzurri van dichtbij te komen bekijken? (RAI Sport)

Wesley Sneijder ging afgelopen weekend met Galatasaray onderuit tegen hekkensluiter Balikesirspor (2-0). Aan de schoten van de Oranje-international lag het in ieder geval niet, blijkt uit beelden van Sport1. Sneijder doet er werkelijk alles aan om doelman Emrullah Salk te verschalken.

Het WK 2022 in Qatar blijft stof doen opwaaien. Ook maandag vallen de bondsbobo's weer over elkaar heen met het doen van boude uitspraken aangaande de veelbesproken mondiale eindronde. Zo beweerde Theo Zwanziger, lid van het uitvoerend comité van de FIFA, dat het WK 2022 niet zal plaatsvinden in Qatar vanwege de verschrikkelijke hitte in het woestijnland.

Hassan Al-Thawadi, secretaris-generaal van het Organisatie Comité zegt echter zich geen enkele zorgen te maken. 'Ten eerste omdat er geen enkele basis is voor het verliezen van het WK, ten tweede omdat dit een unieke kans is voor het Midden-Oosten. Bij die regio denken mensen aan conflicten, het WK zal de mensen verenigen.'

• Wanneer hebben we dit eerder gezien? Eliseu tekent met deze geweldige uithaal voor de gelijkmaker voor Benfica. Tijdens het WK in 2010 maakte Giovanni van Bronckhorst een soortgelijk doelpunt in de halve finale tegen Uruguay.

Ricky van Wolfswinkel heeft zondag zijn waarde bewezen voor Saint-Étienne. De aanvaller bediende matchwinner Fabien Lemoine op maat, waardoor zijn ploeg de volle winst boekte op bezoek bij RC Lens.

Vaclav Kadlec is door de clubleiding van Eintracht Frankfurt op het matje geroepen naar aanleiding van een tweet voorafgaand aan het competitieduel met Schalke 04. De Tsjech stuurde direct na de wedstrijdbespreking een bericht de wereld in dat hij niet in de basis stond. Kadlec was not amused over zijn wisselbeurt en plaatste een afbeelding met twee duimen omlaag.

Felix Magath is vertrokken bij Fulham en dan komen er ook bizarre details naar buiten over de soms vreemde praktijken van de Duitse trainer. Brede Hangeland kan er sinds vorig seizoen over meepraten. De Noor kreeg van Magath te horen dat kaas een heilzame werking had, en dat hij daarom in plaats van de gebruikelijke behandeling een flinke plak op de pijnlijke bovenbeenspier moest leggen.

Magath heeft de verhalen inmiddels naar het rijk der fabelen verwezen en overweegt juridische stappen te nemen tegen de Engelse media die deze hebben gepubliceerd. En over de kaas-kwestie: 'Das ist Käse. Ik heb hem alleen aangeraden aan de slag te gaan met een oud kwarkrecept.' En volgens de Duitser ging het niet om een spierblessure maar om een ontsteking in de knie van Hangeland. Waarvan acte.

'We kunnen niet wachten Strootman weer op het veld te zien, omdat we hem echt missen. We zijn trots hem in onze selectie te hebben en hij is niet te koop'
AS Roma-directeur Mauro Baldissoni reageert op de speculaties van een vertrek van de nog herstellende Kevin Strootman naar Manchester United.

Ronaldinho heeft ballen. De inmiddels 34-jarige Braziliaan mag dan vorige week bij zijn debuut voor Queretaro een strafschop hebben gemist, zondag nam hij tegen Chivas Guadalajara zonder aarzeling plaats achter de bal. En dit keer was het wel raak vanaf elf meter en heeft Ronaldinho zijn eerste treffer in Mexicaanse dienst te pakken.

• Bij Club Brugge kunnen ze de voorbereidingen op een titelfeest alvast opstarten na de 5-0 overwinning op KV Kortrijk van zondag. Timmy Simons scoorde namelijk. Op zich is dat geen bijzonder gegeven aangezien de routinier als vaste penaltynemer vaker succes heeft. Maar dit keer ging het om een velddoelpunt, zijn eerste op Belgische bodem sinds 23 april 2005. En juist in dat seizoen pakten de Bruggelingen de dertiende en (voorlopig) laatste Belgische titel voor Club.

'Maar als ze niet doen wat ik zeg…'
Silvio Berlusconi laat nog maar eens weten wie de baas is bij AC Milan. De clubpresident had kritiek op zijn team en coach Filippo Inzaghi na de nederlaag op eigen veld tegen Juventus (0-1). De gewezen Italiaanse premier belooft wat vaker zijn gezicht te laten zien, mits ze natuurlijk wel naar hem luisteren…  

• Sinds er camera’s hangen in de catacomben kunnen we ook meer genieten wat er gebeurt vóór de wedstrijd, of zoals dit keer voor de start van de tweede helft van Manchester City-Chelsea (1-1) van zondag. Dit keer lijkt Eden Hazard verrast door de bijzondere begroeting van Yaya Touré in de spelerstunnel.

'Ik wil dit succes aan Biabiany opdragen, iemand om wie ik veel geef. Ik weet wat hij doormaakt'
Parma-aanvaller Antonio Cassano had na de sensationele 3-2 zege op Chievo oog voor zijn afwezige ploeggenoot Jonathan Biabiany, die vanwege hartproblemen voorlopig aan de zijlijn staat. Cassano weet waarover hij praat. Zelf onderging hij in 2011 een hartoperatie.

'Ik zie wel een rol voor hem bij het elftal, maar ik zie hem niet als tweede coach. Het is wel goed dat AZ hem die kans geeft, en moedig van Marco dat hij er zelf mee gekomen is. Hoe ze het gaan invullen, moeten we nog afwachten. Ik hoop vooral dat hij gezond blijft'
Ruud Gullit vond de positie van Marco van Basten als assistent 'raar', zo vertelde de oud-international bij de NOS. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.