Penalty-specialist Schöne: 'Elf uit elf, een mooi gemiddelde'

Lasse Schöne heeft zondagmiddag met een grote glimlach de pers te woord gestaan na de 2-1 overwinning van Ajax bij FC Groningen. De Deen had met een benutte strafschop een aandeel in die cruciale zege.

Met zijn treffer tekende Schöne voor de 0-2. Vorige week moest hij in De Klassieker nog een strafschop aan Nemanja Gudelj laten, maar hij faalde tegen Feyenoord. 'De afspraak was duidelijk, ik stond nu op één', legde Schöne uit bij FOX Sports. 'Natuurlijk stemmen we dat in de wedstrijd nog even af, maar ik ben niet zo van het doorgeven.'

Dat laatste blijkt ook wel uit de statistieken van Schöne. In de Eredivisie benutte hij ál zijn elf strafschoppen. 'Een prima gemiddelde', reageerde de Deen gevat toen hij werd geconfronteerd met die perfecte score. 'Of het benutten van een penalty lastig is? Jawel, het is heel moeilijk. Maar ik ben er heel goed in. Al mag je natuurlijk verwachten dat-ie erin gaat', vervolgde de middenvelder annex aanvaller opnieuw met een kwinkslag.

Schöne moest het dit seizoen veelvuldig met een reserverol doen, maar startte tegen Feyenoord ook al in de basis. Bij een 0-2 stand werd in Groningen naar de kant gehaald ten faveure van Viktor Fischer. De Amsterdammers hoopten met de tegenstoot en met meer snelheid de nekslag uit te delen. 'Maar ook ik lijk op mijn oude dag wel sneller en sneller te worden', ging Schöne goedgemutst verder. 'Maar nee hoor, in de 82ste minuut was de tank écht leeg.'

Schöne is blij met zijn bijdrage in de laatste twee duels. 'Het is lekker om weer veel minuten te maken. Ik hoop dat ik heb laten zien dat ik erin hoor. Ik denk dat ik ervaring heb en een bepaalde rust in het team breng door af en toe de bal vast te houden. En dat scorend vermogen, hè. Maar zonder gekheid: dit zijn twee lekkere overwinningen. Ik hoop dat ik volgende week weer aan de bak mag.'