Penaltyspecialist Guidetti goud waard voor Feyenoord

Feyenoord is zondagmiddag door een gemakkelijke zege op VVV-Venlo (4-0) naar de vierde plaats in de Eredivisie gestegen. Aanvaller John Guidetti was trefzeker met twee benutte strafschoppen.

Het eerste half uur had Feyenoord nog wel moeite met VVV-Venlo. Van gevaar van de Limburgers was weliswaar geen sprake, maar soepel liep het bij Feyenoord niet. Wel werd de ploeg van Ronald Koeman naarmate de pauze naderde sterker en moest VVV daar na een half uur aan toegeven.

Een overtreding van VVV-middenvelder Bryan Linssen op John Guidetti werd bestraft met een gele kaart en een strafschop. De Zweedse aanvaller, die zich langzamerhand heeft ontwikkeld als de penaltyspecialist van Feyenoord, bleef koel en schoot de bal feilloos binnen: 1-0.

De spelers van wie VVV normaliter vaak afhankelijk is, ontbraken in het spelbeeld van de wedstrijd. Michael Uchebo was niet dreigend en Ahmed Musa ontwikkelde zich zelfs tot schlemiel aan de kant van het team van Glenn De Boeck. Met twee onbesuisde overtredingen binnen twee minuten onderging de talentvolle Nigeriaan een vroegtijdig aftocht door de spelerstunnel.

In de tweede helft klaarde Feyenoord zoals verwacht de klus. Guidetti was vanaf elf meter wederom trefzeker en stond een minuut later aan de basis van een snelle aanval, die werd afgemaakt met een geplaatst schot van Karim El Ahmadi: 3-0.

Na die derde tegentreffer herpakte VVV zich enigszins. Een treffer was echter ver te zoeken voor de ploeg. Feyenoord kwam nog wel aan scoren toe. Een moeizame aanval eindigde met veel gestuntel bij Ricky van Haaren die de stand op 4-0 bepaalde met zijn eerste Eredivisiedoelpunt.

Feyenoord gaat Vitesse en Ajax op de ranglijst voorbij en vestigt zich op de vierde plaats achter AZ, PSV en FC Twente. Volgende week zondag staat Ajax-Feyenoord op het programma. VVV blijft zeventiende staan en kan zelfs, bij winst van Excelsior op NAC Breda, zakken naar de laatste plaats. Foto: VI Images