Penalty's steeds minder favoriete jachtterrein Huntelaar

Reacties

Hoewel zijn reeks gemiste strafschoppen ook voor hem uniek is, zijn penalty's nooit het favoriete jachtterrein geweest van Klaas-Jan Huntelaar. Al sinds zijn transfer naar Ajax mist de spits van Schalke 04 de scherpte vanaf de stip.

Penalty's steeds minder favoriete jachtterrein Huntelaar

Vrijdag verspeelde Huntelaar zijn status van aangewezen man bij Schalke 04 voor de strafschoppen. De Oranje-international miste tegen Eintracht Frankfurt zijn derde penalty op rij namens Die Königsblauen, waarvoor hij tien van zijn eerste dertien penalty's nog wel benutte.

'Het was klote. Ik was gelukkig wel bij de andere twee doelpunten betrokken, dat maakt het een beetje goed. Maar een strafschop moet erin', zei Huntelaar, die dit seizoen desondanks al dertien keer dodelijk was voor het doel van de tegenstander, na de 2-0 overwinning op Eintracht Frankfurt.

Twee strafschoppen achter elkaar onbenut laten was tot vrijdag het dieptepunt. In zijn carrière is Der Hunter echter nimmer een zekerheidje geweest als het gaat om strafschoppen. Van de 39 keer dat hij voor zijn club aan mocht leggen vanaf elf meter resulteerde dat slechts in ruim twee derde van de gevallen (68%) ook daadwerkelijk in een doelpunt.

De penaltybalans van Klaas-Jan Huntelaar verdeeld per club. Bron: database Voetbal International.
De penaltybalans van Klaas-Jan Huntelaar verdeeld per club. Bron: database Voetbal International.

In het begin van zijn loopbaan kon Huntelaar nog wel bogen op een mooi gemiddelde. Bij AGOVV Apeldoorn maakte hij zes van de acht strafschoppen (75%), om het bij SC Heerenveen nog beter te doen. In Friese dienst benutte hij zes van de zeven penalty's (86%).

Maar daarna kwam de klad erin. Zijn overgang naar Ajax in de winterstop van het seizoen 2005/06 betekende weinig goeds, want in Amsterdamse dienst miste Huntelaar meer strafschoppen dan hij benutte; vier missers tegenover drie rake pingels.

Na zijn op penaltygebied rustige tijden bij Real Madrid en AC Milan – slechts één (benutte) in Italiaanse dienst – kan Huntelaar bij Schalke 04 niet breken met zijn moeizame relatie met penalty's. Inclusief zijn misser van vrijdag staat de teller inmiddels op tien benutte strafschoppen van de zestien waarover hij zich ontfermde.

Dat levert een percentage op van 63 procent, laag voor een goalgetter als Huntelaar. Waarschijnlijk moet hij lang wachten op een volgende kans. Want die heeft hij na zijn misser van vrijdag voorlopig verspeeld. (Lars Ulrich)

Klaas-Jan Huntelaar had zijn vizier vrijdag niet op scherp staan getuige zijn gemiste strafschop.
Klaas-Jan Huntelaar had zijn vizier vrijdag niet op scherp staan getuige zijn gemiste strafschop.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.