Penalty's maken Ibrahimovic PSG-topscorer aller tijden

Reacties

Door zijn twee doelpunten in het Ligue 1-duel met Olympique Marseille mag Zlatan Ibrahimovic (34) zich officieel topscorer aller tijden van Paris Saint-Germain noemen.

Penalty's maken Ibrahimovic PSG-topscorer aller tijden

De Zweed maakte vorige week zaterdag met een goal tegen FC Nantes al zijn 108ste namens de Franse topclub. Daardoor kwam hij tot op een treffer achterstand van de Portugees Pauleta, die toen al werd gevraagd naar de prestaties van de Zweedse ex-Ajacied. 'Ik ben zeven jaar geleden al gestopt, het moest er op een dag van komen', aldus Pauleta. 'Records zijn er nu eenmaal om gebroken te worden. En Ibrahimovic verdient het mij te onttronen.'

Hoewel Ibrahimovic dit seizoen pas vier keer scoorde, kent de technisch begaafde spits in Parijs de verreweg meest productieve periode uit zijn loopbaan. Tegenover zijn 110 doelpunten in 137 duels voor PSG staan bijvoorbeeld 66 treffers in 117 wedstrijden voor Internazionale. Ook in zijn periodes bij AC Milan (56 goals), Ajax (47), Juventus (26) en Barcelona (22) scoorde hij minder vaak.

Ibrahimovic verdeelde zijn 110 doelpunten voor Paris SG als volgt: 79 in Ligue 1, 15 in de Champions League, 14 in de twee Franse bekertoernooien en 2 in de strijd om de Franse Super Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.