Pellegrini: 'Zonder titel ben je nog geen mislukkeling'

Reacties

Het seizoen van Manchester City dreigt te eindigen zonder trofeeën. Dat wil volgens Manuel Pellegrini echter niet zeggen dat het jaar mislukt is. De manager heeft ook niet het idee dat zijn baan van eventueel succes afhangt.

Pellegrini: 'Zonder titel ben je nog geen mislukkeling'

Voor Manchester City breekt een cruciale fase aan. Na de competitiewedstrijd van woensdag tegen hekkensluiter Leicester City moet het in de Champions League in de return een thuisnederlaag tegen Barcelona (1-2) goedmaken. Vervolgens treffen The Citizens in de Premier League mindere goden als Burnley, West Bromwich Albion en Crystal Palace. Wedstrijden die gewonnen moeten worden om de hoop op een prijs nog enigszins levend te houden.

Want hoewel City vorig seizoen landskampioen werd, is de achterstand op koploper Chelsea inmiddels vijf punten, terwijl de Londenaren een wedstrijd minder hebben gespeeld. In Engeland gaan geluiden op dat het dit seizoen mislopen van prijzen Pellegrini wel eens fataal kan worden. Maar die druk voelt de Chileen zelf totaal niet. 'Toen ik mijn contract tekende heeft niemand me gezegd dat ik elk seizoen een prijs moet winnen, of vijf prijzen in vijf seizoenen', meldde hij dinsdag op een persconferentie.

'Ik voel alleen druk wanneer mijn elftal niet speelt zoals ik dat wil zien', vervolgde Pellegrini. 'Het landskampioenschap is absoluut belangrijk, maar dat is niet het enige. Slechts één club kan de titel winnen, dat wil niet direct zeggen dat alle andere clubs mislukkelingen zijn. Je kunt een seizoen op meerdere manieren analyseren. We staan tweede en hebben maar twee of drie punten minder dan vorig jaar rond deze tijd', houdt hij de moed erin.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.