Pellegrini ziet gemiste kansen als oorzaak voor blamage

Reacties

Manchester City-manager Manuel Pellegrini heeft na de bekerstunt van Middlesbrough zijn spelers verweten het duel niet eerder een heel andere wending te hebben gegeven. Uiteraard was de sfeer bij de Championship-club allesbehalve bedrukt, maar was er sprake van een jubelstemming.

Pellegrini ziet gemiste kansen als oorzaak voor blamage

City verloor in de vierde ronde van het toernooi om de FA Cup met 2-0 in eigen stadion. Volgens de Chileen was dat helemaal niet nodig. 'Voor hun eerste goal hadden wij al vijf of zes grote kansen gehad en zij niet één', aldus Pellegrini, die zijn ploeg in de 53ste minuut op achterstand zag komen door een goal van Patrick Bamford. 'Wij speelden te nerveus', aldus de ietwat opmerkelijke constatering van de City-coach.

Pellegrini was lovend over de nummer twee van het Championship. 'Ze werken keihard, daarom staan ze ook bovenin. Ze hadden na die 0-1 zelfs meer kansen en verdienen daarom de overwinning.'

Kraker
Zodoende kan City in één week twee grote teleurstellingen gaan krijgen. Na de uitschakeling van vandaag volgt over precies een week immers de competitiekraker bij koploper Chelsea. Eerder in het seizoen volgde ook al uitschakeling in het toernooi om de League Cup, waardoor het vizier op de Champions League (waar een clash met Barcelona wacht) en de strijd om de landstitel kan. 'We móéten het gat van vijf punten verkleinen', is Pellegrini duidelijk over de kraker die op het menu staat.

Bij Middlesbrough kon coach Aitor Karanka zijn geluk niet op. De vroegere assistent van José Mourinho bij Real Madrid kon naar eigen zeggen nauwelijks woorden vinden om het succes te beschrijven. 'Ik ben zó trots op mijn spelers, het publiek, de staf en de gehele club.'

Doelpuntenmaker Bamford, nota bene gehuurd van Chelsea, zorgde op zijn beurt voor de leukste reactie. 'Voor mij is het de eerste keer dat ik terug ben sinds een concert van Bon Jovi, waar ik destijds kaartjes voor gewonnen had. En ik moet zeggen: ik heb er eigenlijk best van genoten', vertelde hij met gevoel voor understatement.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.