Pellegrini: 'Vanaf minuut één de aanval zoeken in Madrid'

Reacties

Hoewel Real Madrid na het 0-0 gelijkspel in Engeland van vorige week favoriet is voor het bereiken van de Champions League-finale, gelooft manager Manuel Pellegrini in de kansen van Manchester City. Op weg naar zijn laatste kunstje moet de Chileen wel afrekenen met de man die hij zo bewondert: Cristiano Ronaldo.

Pellegrini: 'Vanaf minuut één de aanval zoeken in Madrid'

City zou voor een unicum kunnen zorgen door tienvoudig winnaar Real uit de Champions League-finale te houden. De Koninklijke liet dit CL-seizoen thuis nog geen enkel punt liggen, scoorde in vijf duels achttien keer en kreeg nul goals tegen. 'De druk is hoog, maar wij hebben de persoonlijkheid en het voetbal om hen te verslaan. We zullen vanaf minuut één de aanval zoeken', zei Pellegrini tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de return, waarin David Silva en Pablo Zabaleta bij City ontbreken.

Het Estadio Santiago Bernabéu vormt het decor van een bizarre setting. Juist nu Pellegrini na dit seizoen plaats moet maken voor Pep Guardiola, kan hij City voor het eerst in de historie naar de CL-finale leiden. 'We zullen erg goed moeten spelen. Maar dit team heeft het in drie seizoenen erg goed gedaan in uitwedstrijden. Vorig jaar versloegen we AS Roma en Bayern München. Dit seizoen behaalden we in de kwartfinale een erg knap gelijkspel tegen Paris Saint-Germain.'

Om die sterke serie een vervolg te geven, moet de niet altijd even stabiele defensie van City nu wél rekening houden met Ronaldo. Vorige week ontbrak de Portugees nog. 'Cristiano zal altijd een speler van een ander niveau zijn; hij maakt veel goals en heeft dat hier de afgelopen zes jaar altijd gedaan. Maar ik denk niet dat Real alleen Cristiano Ronaldo is. We moeten als team verdedigen en aanvallen; niet alleen tegen Ronaldo, maar tegen Real Madrid', zei Pellegrini.

Toch weet Pellegrini als geen ander dat Ronaldo met zijn treffers bepalend is voor het resultaat. In 2009/10, zijn eerste seizoen en het enige van de Chileense coach bij Real, leidde zijn blessure indirect tot het ontslag van Pellegrini. 'Ik had de pech dat ik hem toen anderhalve maand miste.' Mede daardoor werd niet Real, met een clubrecord van 96 punten, maar Barcelona kampioen. 'Ronaldo had de geschiedenis toen kunnen veranderen.' Dat gebeurde niet. Woensdag lonkt Pellegrini's kans op revanche.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.