Pellegrini: 'Liever ontslagen met titel op zak'

Reacties

Manuel Pellegrini doet dit seizoen nog op vier fronten mee om de prijzen met Manchester City, maar moet toch vrezen voor zijn baan. De Chileense manager dreigt na dit seizoen vervangen te worden door Josep Guardiola.

Pellegrini: 'Liever ontslagen met titel op zak'

Diverse Engelse en Duitse media melden al weken dat Guardiola een akkoord bereikt heeft met Manchester City over een driejarig contract, al ontkent de Spanjaard zelf dat hij reeds ergens getekend heeft. Toch lijkt ook Pellegrini te beseffen dat hoe goed hij ook presteert met Manchester City, het weinig invloed zal hebben op zijn toekomst bij de club.

'Ik denk niet dat mijn toekomst bij Manchester City in verband staat met de prijzen die ik win', vertelde Pellegrini tijdens een persmoment. 'Mijn manier van denken is dat als ik hier de optie heb om mijn contract met vijf jaar te verlengen zonder een prijs te winnen, of dat ik de titel win en ontslagen word, ik kies voor het winnen van de titel met een ontslag.'

Pellegrini vindt het niet eens zo vreemd dat hij bij een eventueel kampioenschap met Manchester City mogelijk toch op zoek moet naar een nieuwe baan. 'Als manager is het je werk om kampioen te worden, de rest doet er niet toe. Ik denk dat een clubeigenaar altijd de optie moet hebben om de manager te vervangen. Ook als de titel wordt gepakt.'

De 62-jarige Pellegrini staat sinds de zomer van 2013 aan het roer bij Manchester City. De oud-trainer van onder meer Real Madrid, Málaga en Villarreal won in Engeland eenmaal de titel (2013-2014). In datzelfde jaar werd er ook beslag gelegd op de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.