Pellegrini baalt van Kompany, Hart zag City panikeren

Een fout van Vincent Kompany bracht Barcelona in het zadel en Manuel Pellegrini baalde dan ook flink. De manager van Manchester City was blij dat Lionel Messi in de extra speeltijd niet scherp bleek vanaf elf meter.

'Het eerste doelpunt was bepalend voor de wedstrijd en kwam voort uit een fout van ons. We gaven dat doelpunt gewoon weg', reageerde Pellegrini na de heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League. 'Voor rust speelden we niet goed, maar in de tweede helft verbeterden we enorm. We probeerden terug in de wedstrijd te komen en kregen ook een paar enorme kansen.'

'Maar met een man minder wordt het nóg lastiger', verwees de Chileen naar de tweede gele kaart die Gaël Clichy kreeg. 'We speelden het laatste kwartier met tien man en tegen Barcelona is dat een te grote handicap. Het zal nu lastig worden in de return, maar het team beschikt over genoeg karakter om het in ieder geval te proberen.'

Met elf tegen tien kreeg Messi in de slotseconden een uitgelezen kans op 1-3, maar de Argentijn zag zijn strafschop gekeerd worden door Joe Hart. De rebound werd door Messi naast gekopt. 'Als hij die penalty benut had, zag het er veel slechter uit.'

Wereldklasse
'Tot aan de openingstreffer zetten wij juist druk, maar daarna panikeerden we', aldus Hart. 'We herpakten ons echter. Tegen een team vol spelers van wereldklasse speelden we in de tweede helft veel beter, we vergaten alleen onszelf te belonen. Na rust speelden we eigenlijk fantastisch. Dat is ook wel iets waard', ging Hart verder. 'We zullen dat ook zeker meenemen naar de uitwedstrijd tegen Barcelona. De manager bleef het na afloop dan ook herhalen: we zijn pas halverwege. Thuis met 2-1 verliezen is slecht, maar we blijven erin geloven.'

Vorig seizoen strandde Manchester City in de achtste finale van de Champions League tegen Barcelona. Ook toen werd de heenwedstrijd thuis verloren (0-2), waarna de return eveneens een nederlaag opleverde (2-1).