Pellegrini: 'Agüero maakte drieënhalve goal'

Reacties

Het Champions League-avontuur van Manchester City leek uit te lopen op een fiasco, maar Sergio Agüero zorgde tegen Bayern München met een hattrick (3-2) voor de ommekeer. Zijn heroïsche goal in de slotseconden deed terugdenken aan 13 mei 2012, toen hij City tegen Queens Park Rangers in extremis aan de landstitel hielp.

Pellegrini: 'Agüero maakte drieënhalve goal'

'Hij maakte niet drie, maar zelfs drieënhalf doelpunt doordat hij een strafschop verdiende', prees manager Manuel Pellegrini zijn Argentijnse superster. 'Alle grote clubs hebben grote spelers nodig. Sergio is onze grote speler. Hij was werkelijk fantastisch.'

Agüero stond na afloop glunderend de pers te woord. Hij kent immers als geen ander het belang van zijn goals, waardoor City plaatsing voor de volgende ronde van de Champions League nog binnen bereik heeft. 'Daar ben ik ontzettend gelukkig mee. Deze zege is enorm belangrijk. Over twee weken gaan we voor de winst bij AS Roma', aldus het feestvarken.

Als City wint in Italië plaatst de Engelse kampioen zich voor de laatste zestien, er vanuitgaand dat CSKA Moskou niet wint op bezoek bij Bayern München. 'We hebben het helaas niet meer in eigen hand', aldus Pellegrini. 'Maar ik ben positief gestemd. Ik ben in elk geval blij dat we na vandaag nog kans maken, want het zag er tegen Bayern lange tijd somber uit', verwees hij naar de achterstand waar zijn ploeg tot in de 85ste minuut tegenaan keek.

Feest
Overigens werd er eerder op de avond ook al feestgevierd door de spelers van City, onthulde Stevan Jovetic na afloop. 'In de kleedkamer zaten we vooraf naar CSKA - Roma te kijken', vertelde de Montenegrijn. 'Toen CSKA op het allerlaatste moment de 1-1 maakte hebben we met zijn allen staan juichen. Dat was voor ons een veel gunstiger resultaat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.