Pellè zal tot op het bot gemotiveerd zijn tegen Ajax

Reacties

VI.nl blikt elk weekend vooruit op een aansprekende wedstrijd in de Eredivisie. Voor de zesentwintigste speelronde is dat Feyenoord - Ajax van zondagmiddag (14.30 uur).

Pellè zal tot op het bot gemotiveerd zijn tegen Ajax
Actueel

Laatste kans voor Feyenoord

Feyenoord wilde dit seizoen meestrijden om de titel. De selectie van vorig seizoen was nagenoeg intact gebleven en trainer Ronald Koeman loofde in de voorbereiding nog de ontwikkeling van zijn ploeg. Toch lukt het de Rotterdammers maar niet om zich serieus te mengen in de titelstrijd. Reden daarvoor is de zeer wisselvallige prestatiecurve, waarbij de ploeg met grote regelmaat in de slotfase wankelt en onderuit gaat. Negen speelronden voor het einde bedraagt de achterstand op koploper Ajax liefst negen punten. Alleen een overwinning vanmiddag kan Feyenoord aansluiting geven, maar dan nog blijft het de grote vraag hoe de ploeg een week later weer voor de dag komt.

Onlangs lieten verschillende spelers van Ajax zich nog ontvallen dat de ploeg grote plannen had in de Europa League. Het liep uit op een deceptie. In de duels met Red Bull Salzburg werd de ploeg van Frank de Boer op een pijnlijke manier ontmaskerd. Het schrijnende gebrek aan creativiteit kwam aan het licht, waarbij de Oostenrijkers op alle vlakken de baas waren. Tegenover de Europese teleurstelling, staat de suprematie binnen de landsgrenzen. Ajax stevent af op de vierde landstitel op rij. Tot voor kort waren Vitesse, Feyenoord en FC Twente geduchte concurrenten in de kampioensstrijd, maar alleen de Tukkers lijken nog een directe bedreiging te vormen.

Actueel

Pellè versus Veltman

Joel Veltman brak dit seizoen definitief door bij Ajax en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basis. Bovendien maakte het talent ook al zijn debuut voor Oranje. Als product uit de eigen jeugdopleiding heeft hij na blessureleed het vertrouwen van trainer Frank de Boer afgedwongen. Samen met Niklas Moisander moet hij het fundament vormen bij balverlies, terwijl in balbezit Veltman zich nadrukkelijk moet laten gelden. Hij wordt met zijn passing als belangrijke factor gezien in de opbouw waarbij de voetballende oplossing centraal staat.

Vandaag zal hij echter vooral in verdedigend opzicht worden bekeken. Veltman moet de meest besproken speler van deze week zien af te stoppen. Graziano Pellè had na zijn woede-uitbarsting na afloop van het duel met FC Twente alle spotlights op zich gericht. De Klassieker kwam in gevaar, maar de aanklager van het KNVB hield het bij een geldboete en een voorwaardelijke schorsing. Feyenoord en Pellè haalden opgelucht adem. De Italiaan is sinds zijn komst in Rotterdam de onbetwiste leider. Het veldspel wordt aan de spits opgehangen, waarbij hij zowel als aanspeelpunt en als afmaker moet fungeren. Vandaag zal hij tot op het bot gemotiveerd zijn om zijn ploeg in de topper langs Ajax te leiden.

Tegenstander afjagen

Feyenoord beseft waar de zwakheden van Ajax liggen en zal gesteund door het fanatieke publiek de tegenstander vanaf de eerste seconde willen opjagen. Met strijd en passie zal de ploeg vooruit druk willen zetten om de bezoekers geen moment de ruimte te geven om het eigen vertrouwde positiespel te spelen. In balbezit is alles afhankelijk van Graziano Pellè. De Italiaan zal weer de kapstok vormen waaraan het aanvalsspel wordt opgehangen, met Lex Immers die kort om hem heen speelt, en snelheid op de flanken met Jean-Paul Boëtius en Ruben Schaken.

Voor Ajax wacht vanmiddag behalve een belangrijk treffen om de titel ook een goed leermoment. Frank de Boer wil altijd en overal met zijn ploeg een verzorgd en dominant positiespel op de mat leggen. Het is aan de jonge spelers om te laten zien dat ze bestand zijn tegen de emotionele omgeving die er vanmiddag zal zijn en om onder de druk uit te voetballen. Ajax zal de fysieke duels willen ontlopen, door met verzorgd spel met een hoge balcirculatie Feyenoord terug te dringen. Daarbij wordt er opnieuw een beroep gedaan op de individuele klasse bij balbezit. Een gewenst scenario, maar juist de creativiteit vormt dit seizoen al meerdere keren het grote manco in het aanvalsspel van de Amsterdammers.

De Klassieker in een kolkende Kuip. Pakt Feyenoord de allerlaatste strohalm of raakt Ajax definitief uit zicht? Vanmiddag om 14.30 uur in Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.