Pellè schiet Southampton ronde verder, stunt Newcastle

In de vierde ronde van de strijd om de League Cup heeft Graziano Pellè opnieuw zijn waarde bewezen voor Southampton. Manchester City ging thuis verrassend onderuit tegen Newcastle United.

Stoke City - Southampton 2-3
Afgelopen zaterdag was Southampton in de Premier League thuis met 1-0 te sterk voor Stoke City en vier dagen later ging de ploeg van manager Ronald Koeman op bezoek in het Britannia Stadium voor een replay.

Maar al na zes minuten keek de thuisclub tegen een achterstand aan. Graziano Pellè opende op schitterende wijze de score namens Southampton. Van buiten het strafschopgebied krulde hij de bal binnen. Toen Shane Long na een half uur voor 0-2 zorgde, leek de overwinning binnen voor de bezoekers. Stoke kwam echter door treffers van Steven N'Zonzi en Mame Biram Diouf op gelijke hoogte, waardoor een verlenging voor de beslissing leek te moeten zorgen.

Pellè besliste echter anders, want kort nadat Peter Crouch bij de thuisploeg van het veld was gestuurd kreeg de van Feyenoord overgenomen spits de bal via tegenstander Erik Pieters voor zijn voeten en bepaalde de eindstand op 2-3.

Manchester City - Newcastle United 0-2
Newcastle United begon dramatisch aan het seizoen, maar boekte op bezoek bij Manchester City zijn derde overwinning op rij. Na de knappe 2-1 uitzege op Tottenham Hotspur afgelopen weekend, werden nu The Citizens in eigen huis verslagen.

Rolando Aarons opende al na zes minuten de score namens de bezoekers, die kort daarna David Silva zagen afhaken met een blessure. City ging op zoek naar de gelijkmaker, maar beet zich stuk op de defensie van Newcastle United.

Een kwartier voor tijd zorgde Moussa Sissoko voor de beslissing in het City of Manchester Stadium, waardoor de grootmacht werd uitgeschakeld in het toernooi om de League Cup. Newcastle United, waar Daryl Janmaat ruim een uur speelde, plaatste zich verrassend voor de kwartfinale.

Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion 2-0
Ook Tottenham Hotspur schaarde zich bij de laatste acht. Met doelman Michel Vorm in de basis had de Noord-Londense club weinig moeite met Brighton & Hove Albion, waar Danny Holla de hele wedstrijd speelde. Erik Lamela en Harry Kane scoorden.