Pellè onder Conte wél in beeld, debuut tegen Oranje lonkt

Reacties

Graziano Pellè is volgens verschillende Italiaanse media opgenomen in de eerste voorselectie van Antonio Conte. De nieuwe bondscoach van Italië heeft bij de FIFA een lijst met dertig spelers ingeleverd voor het oefenduel met het Nederlands elftal op 4 september, waarop ook de naam van de 29-jarige spits van Southampton prijkt.

Pellè onder Conte wél in beeld, debuut tegen Oranje lonkt

Als clubtopscorer van Feyenoord was Pellè de afgelopen twee seizoenen nooit in beeld bij de Azzurri. Nu Conte is aangesteld als opvolger van de na het WK in Brazilië opgestapte Cesare Prandelli komt daar verandering in. De ex-trainer van Juventus richt het vizier meer op spelers die in de buitenlandse competitie actief zijn, te meer omdat Ciro Immobile sinds deze zomer voor Borussia Dortmund speelt en Mario Balotelli op weg is naar Liverpool.

Of Pellè volgende maand in Bari als debutant inderdaad tegenover enkele voormalige clubgenoten komt te staan blijkt uiterlijk op 30 augustus, de FIFA-deadline voor het inleveren van de definitieve lijst met spelers. De concurrentie in de spits bij Italië is moordend, want behalve Balotelli en Immobile is ook Giuseppe Rossi een voorname kandidaat. De 27-jarige aanvaller van Fiorentina miste het WK door naweeën van een slepende knieblessure, maar heeft die inmiddels achter zich gelaten.

Nederland
Mocht Pellè inderdaad debuteren tegen Oranje, dan zou dat een nieuwe dimensie geven aan zijn band met Nederland. Niet alleen beleefde hij de beste jaren van zijn carrière in de Eredivisie als spits van Feyenoord (55 goals in 55 duels), ook was hij in 2005 als negentienjarige spits goed voor vier treffers op het jeugd-WK in Nederland. Een optreden voor de échte Squadra Azzurra leverde het tot nu echter nooit op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.