Pellè: 'Hoop er volgend jaar natuurlijk bij te zijn op WK'

Graziano Pellè staat deze zomer open voor een transfer naar een andere Europese competitie, maar lijkt in die keuze het WK van volgend jaar in Brazilië niet uit het oog te verliezen. De Italiaanse spits van Feyenoord ziet het eindtoernooi als het ultieme doel voor dit seizoen.

Pellè: 'Hoop er volgend jaar natuurlijk bij te zijn op WK'

'Ik hoop natuurlijk dat ik er volgend jaar bij ben in Brazilië', aldus Pellè in gesprek met de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. 'Maar goed, er is veel concurrentie voor de spitspositie.'

'Kijk naar Antonio Di Natale (Udinese, red.). Die werd niet opgeroepen voor de Confederations Cup ondanks de vele doelpunten die hij de afgelopen jaren maakte', gaat de voormalige jeugdinternational verder. Of de toekomst van Pellè de komende jaren bij Feyenoord ligt is vooralsnog allerminst zeker.

'Transfers zijn altijd vreemd, omdat ze afhankelijk zijn van het moment', legt de nummer negen van Feyenoord uit. 'De directie heeft mij laten weten dat ze me niet makkelijk zullen laten gaan. De fans zullen ook niet blij zijn als ik vertrek.'

Pellè maakte in zijn eerste seizoen bij Feyenoord liefst 27 treffers. Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen dan zullen de geïnteresseerde clubs diep in de buidel moeten tasten aangezien de trefzekere spits tot medio 2017 vastligt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's