Pellè hervindt vertrouwen tegen Engeland

Italië kwam dinsdagavond in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Engeland. Graziano Pellè verliet het veld na de oefeninterland echter met een triomfantelijk gevoel.

Dat Pellè de kans in de basis kreeg van bondscoach Antonio Conte was opmerkelijk, want de Italiaan staat al sinds 20 januari droog bij Southampton, waar hij ook niet meer zeker is van een basisplaats.

In het shirt van de Squadra Azzurra hervond Pellè echter het vertrouwen waar hij in Engeland al zo lang naar zoekt. In de 29ste minuut kopte hij Italië op voorsprong na een voorzet van Giorgio Chiellini. Het was zijn tweede doelpunt in zijn derde interland.

Italië had in Turijn het initiatief, maar Engeland kwam in de 79ste minuut langszij via Andros Townsend, die daarmee de eindstand op 1-1 bepaalde. Een overwinning zat er voor beide ploegen niet meer in. Zo besloot de Italiaanse bondscoach Antonio Conte in Turijn een voor hem veelbewogen week. Bij de Engelsen kon Harry Kane bij zijn debuut als basisspeler zijn fraaie debuut van vrijdag (toen scoorde hij na 79 seconden als invaller tegen Litouwen) geen vervolg geven.