Pellè helpt Feyenoord definitief aan de derde positie

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Een betwiste treffer van Graziano Pellè was voldoende voor de winst op NAC Breda: 1-0.

Pellè helpt Feyenoord definitief aan de derde positie

Met Stefan de Vrij in de basiself kon Feyenoord zich verzekeren van de derde plaats. Tegen NAC Breda, dat zich inmiddels al veilig had gespeeld, ging dat echter niet zo gemakkelijk. In De Kuip kreeg vooral Graziano Pellè de nodige kansen om de Rotterdammers al snel op een voorsprong te zetten.

De Italiaan, die Feyenoord dit seizoen met zijn trefzekerheid aan de nodige punten heeft geholpen, had zijn vizier niet op scherp staan. Zijn grootste kans werd na een halfuur genoteerd, toen hij zijn kopbal uit een corner van de doellijn gehaald zag worden.

De Rotterdammers bleven op zoek gaan naar Pellè in de hoop dat hij alsnog zijn productie kon opvoeren. En zo geschiedde, na een uur spelen was de Italiaan opnieuw belangrijk. Zijn kopbal uit een corner van John Goossens werd door Tim Gilissen nog weggehaald in het doel, maar de assistent-grensrechter oordeelde dat de middenvelder achter de doellijn stond toen hij de bal wilde wegwerken.

In de blessuretijd werd Pellè nog even geëerd door trainer Ronald Koeman met een publiekswissel. Hij werd vervangen door Mitchell Te Vrede, die daarmee zijn debuut voor de Rotterdammers maakte. Feyenoord is derde geworden met 69 punten, NAC Breda heeft met 38 punten het seizoen afgesloten op plek dertien.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen