Pellè en Tadic helpen Southampton langs Vitesse

Reacties

Vitesse heeft zich donderdag in de Europa League dapper verweerd tegen Southampton. Ondanks de nederlaag (3-0) had er meer ingezeten voor de Arnhemmers.

Pellè en Tadic helpen Southampton langs Vitesse

Door de verzameling ex-Eredivisiespelers had het Engelse Southampton meer Eredivisie-ervaring dan het Nederlandse Vitesse binnen de lijnen. Vitesse had op zijn beurt meer Engelsen in het veld staan dan Southampton, wat voor een paar opvallende tegenstellingen zorgde bij deze twee clubs.

Vitesse werd met zijn vele nieuwelingen vooraf weinig kansen toegedicht, maar na twee minuten had Valeri Qazaishvili al bijna het tegendeel bewezen. Zijn inzet rolde echter rakelings voorlangs. Daarna nam Southampton de regie wel over, maar echt gevaarlijk werd de ploeg van Ronald Koeman aanvankelijk niet.

De druk nam toe en Graziano Pellè opende na 35 minuten de score, door vrij voor Eloy Room kiezelhard binnen te trappen (1-0). Dat leek de ruststand te worden, waar het niet dat Rochdi Achenteh Sadio Mané op slag van rust vloerde. Dusan Tadic bleef kalm vanaf elf meter, waardoor de missie voor de Arnhemmers hopeloos leek te mislukken.

Dusan Tadic stuurt vanaf de stip Eloy Room de verkeerde hoek in.
Dusan Tadic stuurt vanaf de stip Eloy Room de verkeerde hoek in.

Niets was minder waar, want na de hervatting kregen de Arnhemmers de beste kansen. Invaller Milot Rashica dook vrij op voor Maarten Stekelenburg, maar de Nederlandse international wierp zich met succes voor de bal. Diezelfde Rashica schoot even later vanuit kansrijke positie op de rug bij Kevin Diks.

Vlak voor tijd leed Lewis Baker knulig balverlies, waarna Shane Long alleen door kon op Room. In eerste instantie redde de keeper van Curaçao knap, maar Juanmi pikte de bal op en schotelde Long in tweede instantie een niet te missen kopkans voor (3-0).

Vitesse kan terugkijken op een sterke tweede helft, waarin het zichzelf tekortdeed door niet te scoren. Na twee keer 3-0 tegen FC Groningen en Feyenoord wint Koeman met zijn ploeg nu met dezelfde cijfers van Vitesse. De return is volgende week donderdag om 20.00 uur in Gelredome.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.