Pelé stelt fans gerust: 'Het gaat goed met me'

Reacties

De toestand van de Braziliaanse voetballegende Pelé is niet zo zorgwekkend als donderdag geopperd werd. De 74-jarige levende legende heeft zelf vanuit het ziekenhuis van São Paulo, waar hij sinds maandag ligt, laten weten dat het goed met hem gaat.

Pelé stelt fans gerust: 'Het gaat goed met me'

Donderdag werd nog gesproken van een 'instabiele' situatie en ontstond er onrust omdat Pelé was verplaatst naar een andere afdeling. Er werd zelfs gesproken van de intensive care.

'Maar het gaat goed met me. Ik kijk ernaar uit de komende vakantiedagen en de feestdagen met mijn familie door te brengen', aldus de Braziliaan via Twitter. De verplaatsing naar een andere afdeling zou bovendien slechts zijn uit 'privacyoverwegingen' aangezien Pelé té veel bezoek kreeg.

Pelé (74) werd maandag voor de tweede keer in korte tijd opgenomen in het ziekenhuis met een infectie aan de urinewegen. Twee weken daarvoor moest hij al met spoed naar een hospitaal omdat hij maagklachten had.

Nadat er nierstenen bij hem waren verwijderd, werd Pelé ontslagen uit het ziekenhuis in São Paulo, om er korte tijd later dus weer terug te keren. Veel reden tot bezorgdheid was er niet, zijn situatie werd aanvankelijk stabiel genoemd, al volgde later dus wel onrust.

O Rei (De Koning, zoals zijn bijnaam luidt) werd in 1958, 1962 en 1970 wereldkampioen met Brazilië en is met 77 goals nog altijd topscorer aller tijden van de nationale ploeg. Voor zijn club Santos maakte hij bovendien 643 doelpunten in 656 wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.