Pedro leidt Spanje met twee doelpunten langs Uruguay

Spanje heeft zonder moeite de oefenwedstrijd tegen Uruguay gewonnen. In Doha (Qatar) eindigde het duel in 3-1 in het voordeel van de Spanjaarden. Barcelona-aanvaller Pedro sleepte de overwinning binnen. Overigens was het de eerste keer dat er negen (!) spelers van Barcelona in het Spaanse elftal stonden.

De wedstrijd was nauwelijks een kwartier oud of Uruguay-doelman Fernando Muslera ging grof de fout in. De sluitpost van Galatasaray verkeek zich pijnlijk op een afstandsschot van Cesc Fabregas, waardoor de Spanjaarden aan de leiding kwamen.

Toch zochten de ploegen in evenwicht de kleedkamers op. In de 32ste minuut trok Cristian Rodíguez de stand met een geplaatst schot in de lange hoek gelijk, na zich handig te hebben weggedraaid van de Spaanse defensie.

Het krachtsverschil tussen de twee landen bleek in de tweede helft echter te groot. Zes minuten na rust zette Pedro Spanje op voorsprong, een kwartier voor tijd bracht hij Uruguay (waar Luis Suarez de hele wedstrijd speelde en Edinson Cavani na zeventig minuten gewisseld werd) de nekslag toe met een fraaie goal.

Een prachtige pass van Fabregas werd door Pedro knap binnengetikt. Zodoende sloot Barcelona-verdediger Carles Puyol zijn honderdste interland af met een klinkende overwinning.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.