Pedersen bezorgt Gent met wondergoal koppositie in België

AA Gent heeft op bezoek bij Standard Luik een belangrijke overwinning geboekt in de jacht op het kampioenschap: 1-3. Nicklas Pedersen (ex-FC Groningen) was goud waard.

De bezoekers misten Moses Daddy-Ajala Simon, die zich sinds de winterstop tot de revelatie van de Belgische Eerste Klasse ontpopte. Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck koos voor Pedersen als zijn vervanger en dat pakte geweldig uit. Halverwege de eerste helft opende hij na goed voorbereidend werk van voormalig FC Utrecht-middenvelder Nana Asare de score op Sclessin. De voorsprong was verdiend, want Standard kwam er nauwelijks aan te pas.

Zeven minuten na rust leek Pedersen - die nota bene voor het eerst dit seizoen in de basis startte - de wedstrijd te beslissen met zijn tweede van de avond. Het was ook direct een schitterend doelpunt. Vanuit de draai schoot de Deense spits vanaf zo'n 25 meter onhoudbaar raak. Na hands van Rafinha kwam Standard in de 66ste minuut echter vanuit het niets weer terug in de wedstrijd, aangezien Geoffrey Mujangi Bia de toegekende strafschop benutte.

Jorge Teixeira was nog dicht bij de gelijkmaker, maar op aangeven van Adrien Trebel kopte hij naast. In de slotfase maakte debutant Serge Tabekou aan alle onzekerheid een einde door de eindstand te bepalen op 1-3. AA Gent grijpt daardoor de koppositie in België. Club Brugge kan zondag nog passeren. Dan moet het thuis winnen van Anderlecht.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}