Pechvogel Wickham zorgt voor kippenvelmoment bij Crystal Palace

Reacties

Crystal Palace hield woensdagavond een punt over aan het bezoek aan Norwich City. Op zich geen indrukwekkend resultaat, maar toch waren er lachende gezichten bij The Eagles: dat had alles te maken met de rol van Connor Wickham.

Pechvogel Wickham zorgt voor kippenvelmoment bij Crystal Palace
© Pro Shots

Lang leek Norwich af te stevenen op een zeer welkome zege, maar in de 85ste minuut sloeg Wickham toe. De 26-jarige Engelsman was in de zestigste minuut ingevallen en gleed uit een lage voorzet van Wilfried Zaha de gelijkmaker binnen. Even leek zijn goal nog afgekeurd te worden wegens buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR was het alsnog feest. Wat volgde was een kippenvelmoment bij Wickham, die door al zijn ploeggenoten uitgebreid geknuffeld werd.

Het was namelijk liefst drie jaar geleden dat Wickham trefzeker was in de Premier League. Als groot talent maakte hij in de zomer van 2015 de overstap van Sunderland naar Palace. Daar was hij in zijn eerste seizoenen nog zoekende, maar pikte hij wel zijn doelpunten mee. In november 2016 sloeg het noodlot toe: Wickham scheurde zijn kruisband en had ontzettend lang nodig om weer helemaal fit te worden.

Jarenlang sukkelde de spits met blessureleed. Roy Hodgson deed er woensdag een veelzeggende uitspraak over. 'Het was de eerste keer dat Connor beschikbaar was voor mij, ik heb hem sinds ik bij Palace ben nog niet kunnen opstellen', aldus de manager, die al ruim tweeënhalf jaar voor de groep staat. 'Hij heeft heel veel pech gehad met blessures, maar heeft hard gewerkt om weer fit te worden. Het was mooi om hem weer in actie te zien.'

Wickham kon achteraf zijn geluk niet op. 'Godzijdank kwam nu alles eruit! Ik had tijdens mijn invalbeurt van vorige week ook al een kans, maar die maakte ik niet af. Toen voelde het alsof ik het team liet zitten, ik was blij dat ik weer minuten kreeg en kon laten zien wat ik kan', aldus het goudhaantje.

Spelersprofiel

C. Wickham


Geboortedatum:
31 maart 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Hereford
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
90 kg
Huidige club:
Charlton Athletic
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Crystal Palace
Meer over Crystal Palace
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.