Pechvogel Kuiper solliciteert naar rentree in nieuwe jaar

Reacties

Nicky Kuiper hoopt na de winterstop terug te keren op de velden. Het einde van het revalidatietraject van de 25-jarige linksback is in zicht, waardoor hij weer voorzichtig aan voetballen mag gaan denken.

Pechvogel Kuiper solliciteert naar rentree in nieuwe jaar

Kuiper (op de foto in duel met voormalig Excelsior-aanvaller Moussa Kalisse) scheurde begin dit jaar voor de tweede keer in zijn carrière de voorste kruisband van zijn linkerknie af. Zijn laatste officiële optreden dateert daardoor alweer van 21 december vorig jaar, toen hij met Jong FC Twente in de Jupiler League won van Achilles '29.

Eerder verhuurde FC Twente de verdediger al aan Panathinaikos, waar hij in een half jaar slechts tot drie competitieduels kwam. Het zijn aantallen waarmee Kuiper zich ook tevreden moest stellen in de twee seizoenen daarvoor in Enschede. In de jaargang 2008/09 (vijftien duels) en het kampioensjaar 2009/10 (24) was de Arnhemmer wél een min of meer vaste waarde. Zo speelde hij vier jaar terug nog in de Champions League tegen Tottenham Hotspur op White Hart Lane (4-1 verlies).

Afgelopen zomer verlengde Twente het contract van Kuiper niet, waardoor hij de laatste maanden bij Vitesse meetrainde. 'Het is de club waar ik als jeugdspeler begonnen ben', licht de ongelukkige verdediger die beslissing toe op de clubwebsite van FC Twente. 'Ik heb nog een klein stukje te gaan. Ik verwacht dat ik over een maand of twee helemaal fit ben', aldus de voormalige jeugdinternational.

En dan hoopt Kuiper, die zondag rond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen afscheid neemt van de Twentse supporters, na de jaarwisseling weer in actie te kunnen komen. 'Mijn volgende doel is, wanneer ik weer helemaal fit ben, ergens een contract af te dwingen en dan eindelijk weer aan voetballen toe te komen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.