Pechvogel Hoogstrate hoorde alles kraken

'Het noodlot blijft me maar achtervolgen.' Jordi Hoogstrate vertelde het heel nuchter aan VI.nl, al is de middenvelder opnieuw lange tijd uitgeschakeld door een knieblessure.

Pechvogel Hoogstrate hoorde alles kraken

Deze week ging het wéér mis. Hoogstrate revalideerde in Zeist van een kraakbeenblessure, die hem al sinds september 2006 van spelen weerhield. Hij was dicht bij een terugkeer. 'Ik wilde wegdraaien van een pylon en hoorde alles kraken', meldde de 23-jarige speler.

De voorste kruisband van zijn linkerknie blijkt afgescheurd. Dat is niet voor het eerst, hij had in het najaar van 2005 al een nieuwe voorste kruisband in het linkergewricht gekregen. Op 14 mei wacht een nieuwe operatie en voor het herstel staan zes tot negen maanden.

'Het noodlot blijft me maar achtervolgen', baalde Hoogstrate. 'Het is ongelooflijk, maar toch blijf ik doorgaan. Voetbal is nu even minder belangrijk. Het voornaamst is dat mijn knie weer heel wordt, zodat ik er in het dagelijkse leven geen last meer van krijg.'

Hoogstrate kwam dit seizoen op huurbasis uit voor FC Emmen, waarvoor hij zes duels speelde. Hij staat nog tot medio 2008 onder contract bij PSV, maar de Eindhovense club had al laten weten dat de voormalig jeugdinternational ook komend seizoen weer verhuurd zou worden. Hij mocht een club in het Noorden uitzoeken. 'Er waren meerdere clubs geïnteresseerd, niet alleen FC Emmen. Maar dat speelt nu allemaal niet meer.'

De loopbaan van Hoogstrate begon veelbelovend, toen hij in 2001 als zeventienjarige debuteerde bij FC Groningen en in de zomer van 2002 tekende bij PSV. Maar door blessures en mentale problemen brak hij nimmer door. Hij speelde tot nu toe pas 53 wedstrijden in het betaald voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen