PEC Zwolle voorkomt negatief record met zege op NAC

Op de rand van een negatief Eredivisierecord heeft PEC Zwolle in de zevende thuiswedstijd van het seizoen eindelijk de eerste punten bemachtigd. Tegen NAC Breda miste de ploeg van Art Langeler de nodige kansen, maar boekte het toch de eerste thuiszege in de Eredivisie: 2-0.

PEC Zwolle voorkomt negatief record met zege op NAC

Beide teams creëerden in de eerste helft de nodige kansen, maar tot goals leidde dat niet. NAC stichtte in de beginfase het grootste gevaar, maar Danny Verbeek miste de kans om de score te openen na goed werk van Alex Schalk (op de foto in duel met Joey van den Berg). Even later stond Verbeek met een voorzet op Elson Hooi zelf aan de basis van een goede mogelijkheid, maar Rochdi Achenteh voorkwam een tegentreffer.

Naar mate het eerste bedrijf vorderde nam Zwolle het initiatief over, maar omdat Denni Avdic niet zuiver genoeg was in de afronding leverde dat geen goals op. Zijn schoten misten venijn en precisie, terwijl NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar redding bracht bij een kopbal van de Zweedse spits. Ook Wiljan Pluim kon de bal niet langs de aanvoerder van NAC krijgen.

Na de pauze bleef Zwolle op zoek gaan naar het doelpunt. Waar Youness Mokhtar de kruising nog op een haar na miste, schoot Ronnie Reniers in de 69ste minuut wel raak op aangeven van de Marokkaanse jeugdinternational. Even daarvoor was Schalk nog dichtbij een doelpunt uit een gevaarlijke counter van NAC. Tien minuten later stelde Avdic de eerste Zwolse zege van het seizoen veilig en voorkwam daarmee een evenaring van het negatieve record van Willem II, dat in 2009/10 zeven thuisduels op rij verloor. Zodoende stijgt Zwolle naar de veertiende plaats en klimt het met elf punten over NAC heen op basis van een beter doelsaldo. Foto's: VI Images

Bekijk hier al onze video's