PEC Zwolle stunt met komst van CSKA-spits Necid

Reacties

PEC Zwolle heeft een opmerkelijke transfer afgerond. De kersverse winnaar van de Johan Cruijff Schaal huurt Tomas Necid voor een jaar van CSKA Moskou. Met de komst van de 26-voudige Tsjechische international heeft trainer Ron Jans er een voorname kandidaat voor de spitspositie bij.

PEC Zwolle stunt met komst van CSKA-spits Necid

En dat is een behoorlijke stunt. Necid werd een paar jaar geleden immers nog alom begeerd. In 2009 verruilde hij Slavia Praag uit zijn geboorteland voor CSKA, waar knieblessures hem uiteindelijk zouden remmen in zijn ontwikkeling. Op zoek naar speelminuten belandde hij het afgelopen jaar al op huurbasis bij het Griekse PAOK Saloniki en zijn oude club Slavia Praag.

Nu heeft PEC Zwolle zijn tijdelijke komst afgerond. 'Necid is een speler uit de buitencategorie, normaal gesproken voor ons niet haalbaar', aldus Nijkamp tegen Voetbal International. Necid wordt naast Nikos Ioannidis, Dimitrios Ferfelis en Stef Nijland de vierde spits in de selectie van Jans.

'We houden onze ogen altijd open voor versterking, zeker nu we in een fase terechtkomen met dubbele wedstrijden', verklaart Nijkamp de komst van de 24-jarige spits, die woensdag al kan beginnen met trainen. Eventueel zou Necid volgende week met PEC in Europees verband kunnen aantreden tegen een voor hem welbekende club: Sparta Praag, de rivaal van zijn jeugdliefde Slavia.

CSKA heeft overigens wel een terughaaloptie in het contract laten opnemen. Mocht de Russische topclub Necid januari volgend jaar onverhoopt nodig hebben, dan keert de Tsjech terug naar Moskou.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.