PEC Zwolle strikt transfervrije Marcellis

Reacties

Dirk Marcellis vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle. De 27-jarige verdediger was transfervrij na zijn vertrek bij NAC Breda.

PEC Zwolle strikt transfervrije Marcellis

Marcellis doorstond vrijdag de medische keuring bij PEC, bevestigt hij tegenover Voetbal International. Hij gaat een contract tekenen dat hem voor een seizoen aan PEC bindt. In die verbintenis is een optie op nog een jaar opgenomen.

Marcellis maakte indruk tijdens een proefperiode. 'Hij heeft het prima gedaan, ook buiten het veld', zei trainer Ron Jans tegen Voetbal International. 'Dirk is net als Joost Broerse en Maikel van der Werff de laatste jaren niet iemand die de hele dag loopt te blèren, maar hij geeft wel het goede voorbeeld en is continu bezig met het team.'

PEC bekeek de drievoudige international het afgelopen half jaar tijdens zijn periode bij NAC Breda en merkte hem toen al aan als mogelijke opvolger voor Van der Werff, die op zijn beurt naar Vitesse is vertrokken.

De voormalige speler van PSV, AZ en NAC Breda degradeerde vorig seizoen met de club uit Breda naar de Jupiler League, maar blijft zelf dus wel actief op het hoogste niveau. PEC Zwolle testte in een eerder stadium verdediger Emmanuel Mbende (19), afkomstig van Borussia Dortmund, af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.