PEC Zwolle rondt komst van Griekse aanvaller deze week af

PEC Zwolle verwacht nog deze week de komst van de Griek Athanasios Karagounis af te ronden. De club is in onderhandeling met Atromitos, laat technisch directeur Gerard Nijkamp weten.

PEC Zwolle rondt komst van Griekse aanvaller deze week af

Naar verwachting wordt de 22-jarige aanvaller deze week medisch gekeurd in Zwolle. Karagounis (foto) wordt in eerste instantie gehaald voor de linksbuitenpositie. De Griek stond ook in de belangstelling van Werder Bremen en Wigan Athletic. Hij heeft in Athene een aflopend contract, dus in de winter dient een kleine transfersom betaald te worden.

'Karagounis is een speler die op alle vier de aanvallende posities uit de voeten kan, maar wij zien hem als versterking voor de linkerflank. We hebben hem uitvoerig gescout en denken dat hij een speler is die PEC verder kan helpen. Het is een doelgerichte speler met een actie, hij past bij ons. Het is een van de grootste talenten van Griekenland', aldus Nijkamp.

De Griek scoorde eerder dit seizoen in het Europa League-duel met AZ (0-2 winst voor Atromitos). Karagounis kwam deze jaargang twaalf keer in actie voor de nummer drie van Griekenland. Hij maakte een doelpunt. In tien duels met Jong Griekenland kwam hij tot twee treffers. Karagounis moet de concurrentie in de aanval van PEC vergroten. De ploeg van Ron Jans begon dit seizoen goed, maar is inmiddels afgezakt naar de elfde plaats.

Karagounis in duel met AZ'er Markus Henriksen in het Europa Leauge-treffen. Viktor Elm kijkt toe.
Karagounis in duel met AZ'er Markus Henriksen in het Europa Leauge-treffen. Viktor Elm kijkt toe.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen