PEC Zwolle pakt in eigen huis verdiend punt tegen Twente

Ook bij PEC Zwolle heeft FC Twente geen zege kunnen boeken (1-1). De Tukkers wachten al vier duels op een overwinning.

Twente-trainer Michel Jansen verkoos in zijn basisopstelling Cuco Martina boven de ervaren Peter Wisgerhof als vervanger van de geschorste Rasmus Bengtsson. Bij Zwolle had oefenmeester Ron Jans ook een schorsing op te vangen. Fred Benson kreeg vorige week rood tegen PSV. Guyon Fernandez (foto boven) nam zijn plaats in de punt van de aanval over.

In de eerste helft gaven PEC en Twente elkaar niet veel toe. Beide teams probeerden met verzorgd positiespel de overhand te nemen, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Twente-spits Luc Castaignos (foto rechts) kreeg de beste mogelijkheid toen hij alleen op Zwolle-doelman Diederik Boer af kon, maar zijn inzet met buitenkant rechts werd simpel gekeerd.

In de vierde minuut na rust was het wel raak. Na balverlies van Twente schakelde Zwolle razendsnel om en werd Giovanni Hiwat vrijgespeeld op de rechterflank. Zijn voorzet werd knap binnengegleden door Fernandez. Daarna ontstond een open wedstrijd, waarin beide elftallen goede kansen kregen. Zo raakte Dusan Tadic via de vingers van Boer de lat, na een goede combinatie met Castaignos. Aan de andere kant voorkwam Twente-keeper Nick Marsman dat Fernandez met een kopbal zijn tweede doelpunt van de middag maakte.

In de 72ste minuut kwam Twente op gelijke hoogte, nadat Zwolle-verdediger Joost Broerse een voorzet van Roberto Rosales niet onschadelijk kon maken. Quincy Promes controleerde de bal vervolgens fraai, draaide weg en rondde in één beweging af. Beide ploegen gingen daarna vol overgave voor de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.

Door het 1-1 gelijkspel blijft Twente op de vierde plaats staan. Een overwinning had de Tukkers op de tweede plaats gebracht met slechts een punt achterstand op koploper Vitesse. Nu bedraagt het gat naar de koppositie drie punten. De laatste vier duels van Twente in de Eredivisie leverden geen overwinning op. Het verrassende Zwolle klimt door het gelijkspel naar de vijfde plaats.