PEC Zwolle overtreft zichzelf met ongekend puntenaantal

Reacties

● PEC Zwolle won de twee voorgaande thuisduels met FC Dordrecht in de Eredivisie (in 1983 en 1987).

PEC Zwolle overtreft zichzelf met ongekend puntenaantal

● In de vijf voorgaande Eredivisieduels tussen PEC en Dordrecht wisten beide ploegen steeds te scoren en vielen in totaal twintig doelpunten.

● PEC Zwolle verspeelde dit seizoen nog geen punt in de drie wedstrijden tegen gepromoveerde ploegen (W3 – allen in uitduels).

● De ploeg van Ron Jans won zeven en verloor slechts één van de laatste tien thuiswedstrijden in de Eredivisie (G2).

● PEC Zwolle heeft dit seizoen al meer punten gepakt voor eigen publiek (23) dan in alle thuisduels van vorig seizoen bij elkaar (22).

● Een overwinning zou betekenen dat PEC Zwolle op 39 punten uit komt; in slechts drie van de vorige veertien volledige Eredivisieseizoenen pakte de club meer punten (gerekend met drie punten per overwinning).

● De laatste twaalf doelpunten van PEC Zwolle werden gemaakt van binnen de zestien, terwijl liefst elf van de 25 doelpunten daarvoor van buiten de zestien werden gemaakt.

● FC Dordrecht won slechts vier van de 37 Eredivisieduels die niet op zaterdag of zondag werden gespeeld (G9, V24).

● Dordrecht hield de nul in de laatste twee Eredivisieduels, de langste reeks sinds november 2013 in alle competities en de beste serie op het hoogste niveau sinds juni 1993.

De Schapenkoppen maakten één Eredivisiedoelpunt in de laatste 277 speelminuten; slechts vier van de laatste 25 schoten van FC Dordrecht waren op doel.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.