PEC Zwolle onder Jans bijna niet te stuiten in augustus

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Deze keer aandacht voor PEC Zwolle - Sparta Rotterdam, de laatste wedstrijd op de zaterdagavond.

PEC Zwolle onder Jans bijna niet te stuiten in augustus
Speelronde: 2
Aftrap: zaterdag 13 augustus, 20.45 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• Noch PEC Zwolle noch Sparta Rotterdam kwam tot winst gedurende de eerste speelronde. De nieuwkomer in de Eredivisie ging op Het Kasteel met 1-3 onderuit tegen Ajax, terwijl PEC Zwolle tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen met 1-1 gelijkspeelde bij NEC.

• PEC Zwolle en Sparta liepen elkaar de afgelopen jaren telkens mis in de Eredivisie. De laatste ontmoeting op het hoogste niveau, die in 1-1 eindigde, dateert uit het seizoen 1988/89.

• Beide ploegen hielden elkaar in het verleden vaak in evenwicht. Van de tien ontmoetingen in Zwolle eindigden er liefst zes in een gelijkspel. Zowel PEC als Sparta triomfeerde tweemaal.

• Sinds de promotie naar de Eredivisie in 2012 speelde PEC Zwolle achttien keer tegen een nieuwkomer. Liefst veertien van die duels mondden uit in een zege. PEC verloor tweemaal en moest ook twee keer een remise toestaan.

Vorige week begon PEC Zwolle met alleen maar Nederlanders tegen NEC.
Vorige week begon PEC Zwolle met alleen maar Nederlanders tegen NEC.

• Gedurende de eerste speelronde was PEC Zwolle de enige club die met elf Nederlanders in de basis startte.

• Sinds de aanstelling van Ron Jans als trainer (medio 2013) verloor PEC Zwolle slechts één van de dertien competitieduels in de maand augustus. De afgelopen seizoenen stortte de club uit Overijssel in de beginfase steeds het fundament voor een zorgeloos jaar.

• Het overtuigende kampioenschap in de Jupiler League ten spijt hield Sparta in de laatste zeventien uitduels (in alle competities) slechts twee keer de nul.

• Sparta aast op zijn eerste Eredivisie-zege sinds 14 februari 2010. Op deze Valentijnsdag zette de club uit Rotterdam VVV-Venlo met 2-0 opzij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.