PEC Zwolle mag stadion uitbreiden

Reacties

PEC Zwolle heeft de vereiste vergunningen binnen om het IJsseldelta Stadion uit te breiden. Wanneer de verbouwing begint, is nog niet bekend.

PEC Zwolle mag stadion uitbreiden

Het huidige onderkomen werd opgeleverd in 2009, maar is door de sportieve successen al bijna te klein voor PEC Zwolle. Doordat tijdens de bouw werd besloten een kunstgrasmat aan te leggen, kwam het veld ineens een slordige anderhalve meter lager te liggen dan gepland zodat rond het veld veel beton zichtbaar is.

Maar daar komt verandering in, want door dat extra hoogteverschil kunnen de tribunes verder worden doorgetrokken naar beneden, tot dicht op het veld. Dat is in delen van het stadion al gedaan. De oorspronkelijke capaciteit kan nu met een betrekkelijk eenvoudige verbouwing worden opgevoerd van 12.500 naar ongeveer 14.500 bezoekers.

Het gaat PEC Zwolle echter financieel niet voor de wind. Maar de gemeente heeft eerder dit jaar echter zijn steun betuigd aan de club in de vorm van een garantstelling, waardoor PEC nog wel het nodige geld kan lenen voor deze uitbreiding van zijn thuishaven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.