PEC Zwolle kan doorpakken na verkoop Sainsbury

Reacties

PEC Zwolle heeft uitstekende zaken gedaan met de verkoop van verdediger Trent Sainsbury (24) aan de Chinese club Jiangsu Suning. De Eredivisionist houdt aan de transfer van de Australiër meer dan een miljoen euro over.

PEC Zwolle kan doorpakken na verkoop Sainsbury

Het exacte bedrag wil technisch directeur Gerard Nijkamp niet onthullen. 'Het zit tussen de één en 1,9 miljoen euro.' PEC is niet van plan met het geld deze winter nog de transfermarkt op te gaan, maar kan nu wel vaart maken met het verlengen van spelerscontracten. 'Onze slagkracht is door het vertrek van Trent flink vergroot', aldus Nijkamp.

Hij legde Ryan Thomas al een jaar langer vast tot medio 2019, is met de door AZ begeerde verdediger Thomas Lam mondeling akkoord over verlenging van diens aflopende verbintenis ('in februari gaan we dat rondmaken') en hoopt ook snel zaken te doen met drie andere basisspelers.

Gesprekken over het kopen van spits Lars Veldwijk, dit seizoen gehuurd van Nottingham Forest, zijn al langer gaande. Dirk Marcellis en Wout Brama kunnen een nieuw voorstel verwachten.

PEC heeft opties op een extra contractjaar opgenomen in de verbintenissen met verdediger Marcellis (loopt komende zomer af) en middenvelder Brama (medio 2017), maar wil het duo het liefst binden in de vorm van langere en verbeterde overeenkomsten. Nijkamp: 'Daarmee willen we Dirk en Wout belonen voor hun uitstekende spel. We willen de huidige groep zoveel mogelijk intact houden en zo weer een nieuwe stap zetten in ons streven naar sportieve stabiliteit.'

Trainer Ron Jans (foto) verlengde twee weken geleden zijn aflopende verbintenis al met een jaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.