PEC Zwolle is klaar voor 'the biggest game of the season'

Reacties

Ryan Thomas (20) maakt zich met PEC Zwolle op voor de thuiswedstrijd tegen Ajax van komende zondag. De Nieuw-Zeelandse international verwacht een aardig duel met de Amsterdammers.

PEC Zwolle is klaar voor 'the biggest game of the season'

'Tegen hen hebben we het de laatste jaren vaak goed gedaan', haalt Thomas de cijfers van de Zwollenaren tegen de huidige koploper van de Eredivisie aan. De laatste vijf keer dat beide ploegen elkaar troffen won Ajax niet één keer. PEC won de bekerfinale (5-1) en de strijd om de Johan Cruijff Schaal (1-0), de drie confrontaties in de competitie eindigden in een gelijkspel.

'Wij hebben de boel weer op de rails en zullen met vertrouwen aan de aftrap verschijnen', zegt Thomas vol vertrouwen, vooruitblikkend op de wedstrijd die hij betitelt als the biggest game of the season. 'Wij zijn klaar voor Ajax'. De bezoekers gaan na dertien speelronden aan kop in de Eredivisie met 32 punten op zak, de Zwollenaren bezetten de zevende plaats met 21 punten.

Trainer Ron Jans kan voor het duel in het IJsseldeltastadion niet beschikken over Rick Dekker. De middenvelder liep tegen Roda JC (5-0 zege) een enkelblessure op. Sheraldo Becker is tegen zijn eigenlijke werkgever waarschijnlijk wel weer beschikbaar na een bovenbeenkwetsuur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.