PEC Zwolle is in 2017 net zo productief als Feyenoord

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De lunchwedstrijd van zondag gaat tussen Willem II en PEC Zwolle.

PEC Zwolle is in 2017 net zo productief als Feyenoord
Speelronde: 26
Aftrap: zondag 12 maart, 12.30 uur
Scheidsrechter: Björn Kuipers

• Willem II is bezig aan een zorgeloos seizoen. De Tricolores stonden na 25 speelrondes negende en mogen zelfs hopen op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. PEC Zwolle is sinds de winterstop op dreef en heeft de degradatiezorgen inmiddels achter zich gelaten.

• Willem II en PEC Zwolle troffen elkaar in Tilburg twaalf keer eerder in de Eredivisie. De Tricolores veroverden zes keer de volle buit en zagen vijf keer de zege naar PEC gaan. Eenmaal leverde de krachtmeting geen winnaar op.

• De afgelopen drie edities eindigden allemaal in een 0-1 zege voor PEC Zwolle. De club uit Overijssel won tegen enkele andere club drie achtereenvolgende uitduels in de Eredivisie.

• Sinds de winterstop maakte Willem II al vier doelpunten uit een standaardsituatie. Dat is er al één meer dan in de hele eerste seizoenhelft, toen de ploeg van trainer Erwin van de Looi drie keer succes had bij een doodspelmoment.

Eerder dit seizoen bleef een winnaar bij de confrontatie in Zwolle uit: 0-0.
Eerder dit seizoen bleef een winnaar bij de confrontatie in Zwolle uit: 0-0.

• Fran Sol stond in zijn laatste vier Eredivisie-wedstrijden droog. De aanvaller heeft daardoor nog altijd één treffer nodig om de tweede Spanjaard te worden (na Manuel Sánchez Torres) met minimaal tien Eredivisie-goals in één seizoen.

• Nicolai Brock-Madsen scoorde in de eerste competitiehelft niet, maar staat sinds de jaarwisseling al op zes doelpunten. In heel 2016 was Queensy Menig de meest trefzekere speler van PEC Zwolle met zeven treffers.

• PEC Zwolle-middenvelder Danny Holla was afgelopen week tegen Vitesse voor de tweede keer dit seizoen trefzeker uit een vrije trap, samen met Lewis Baker (Vitesse) en Sam Larsson (SC Heerenveen) het vaakst van de Eredivisie.

• In 2017 maakte PEC Zwolle evenveel Eredivisie-doelpunten als Feyenoord (veertien). Alleen PSV (23 goals) en Ajax (zeventien) waren voorafgaand aan deze speelronde productiever dan de winnaar van het KNVB-bekertoernooi van 2014.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.