PEC Zwolle in Eindhoven gevaarlijke opponent voor PSV

● PSV  won maar één van zijn laatste vier duels en verloor twee keer op rij. Verliest PSV van PEC Zwolle dan zou de ploeg voor het eerst sinds september 2001 drie duels op rij verliezen.

PEC Zwolle in Eindhoven gevaarlijke opponent voor PSV

● PSV kreeg dit seizoen in de competitie op eigen grond slechts een treffer tegen, het minste van alle Eredivisieclubs. De Eindhovenaren zijn met vorig seizoen meegerekend zeven thuiswedstrijden ongeslagen.

● Een keer eerder begon PEC Zwolle zo sterk aan een Eredivisieseizoen als deze jaargang (elf duels achttien punten). Dat was in het seizoen 1987/88. Het twaalfde duel van dat seizoen ging toen verloren (FC Twente, 1-2).

● PEC Zwolle heeft vanuit Eindhoven al vier keer de punten mee naar Overijssel genomen uit dertien bezoekjes. PSV won zeven keer en twee keer was er een remise.

● Vorig seizoen ging PEC Zwolle met een 3-1 overwinning aan de haal in Eindhoven. Fred Benson (twee keer) en Wiljan Pluim scoorden. Tim Matavz scoorde tegen voor PSV.

● Dat is een beter resultaat dan PEC op eigen terrein boekt tegen PSV. In Zwolle werd maar een keer gewonnen (W1, G3, V9).

● PEC Zwolle maakte tot nu toe de meeste eigen doelpunten in de Eredivisie (drie keer; Michael van der Werff twee keer en Joost Broerse één keer).

● Bij PEC Zwolle werden de twintig goals door twaalf verschillende spelers gemaakt. Bij PSV de 22 treffers door tien verschillende spelers. En een eigen doelpunt van de tegenstander.

● Bij PSV is Jeffrey Bruma de enige speler die nog geen minuut miste in de Eredivisie. Bij PEC Zwolle geldt dit alleen voor Bram van Polen.

● PSV heeft in zijn laatste tien ontmoetingen tegen PEC Zwolle telkens minimaal een keer gescoord.

● PSV krijgt in de tweede helft de minste treffers tegen van alle clubs in de Eredivisie, namelijk zes.

● Alleen als PEC Zwolle dit seizoen de score opent in een duel wint het uiteindelijk de wedstrijd.

Samenstelling: Willem van Beeren & Ramon Min

Bekijk hier al onze video's