PEC Zwolle geen partij voor Panathinaikos in Athene

PEC Zwolle is hard onderuit gegaan in het oefenduel met Panathinaikos. De Grieken zegevierden in het eigen Apostolos Nikolaidis Stadion met 4-0 tegen de Zwollenaren.

De ploeg die afgelopen seizoen onder leiding van de huidige Roda JC Kerkrade-trainer Yannis Anastasiou als tweede eindigde in de reguliere competitie had bij rust al een 3-0 voorsprong te pakken. Na een klein half uur opende Cristian Ledesma de score, waarna de thuisclub via Robin Lod en Mubarak Wakaso nog voor de pauze verder uitliep.

In de tweede helft bepaalde Marcus Berg (ex-PSV en -FC Groningen) de eindstand al in de 67ste minuut op 4-0. Het enige moment waar PEC-trainer Ron Jans ongetwijfeld goede gevoelens aan over heeft gehouden was zijn wissel in de 74ste minuut. De hoofdcoach haalde Queensy Menig naar de kant en bracht Ryan Thomas (op archiefbeeld) voor het eerst sinds november vorig jaar weer binnen de lijnen in de hoofdmacht. De buitenspeler stond al die tijd buitenspel met een zware knieblessure.

Bekijk hier het volledige oefenprogramma van PEC Zwolle.