PEC Zwolle en AZ laten na Feyenoord te achterhalen

Reacties

AZ en PEC Zwolle hebben de kans laten liggen om Feyenoord te achterhalen op de ranglijst. In het IJsseldelta Stadion kwamen beide ploegen niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

PEC Zwolle en AZ laten na Feyenoord te achterhalen

PEC Zwolle kon bij een overwinning Feyenoord, dat zondag in actie komt tegen Ajax, passeren op de ranglijst. AZ kon daarentegen op gelijke hoogte komen met de Rotterdammers indien PEC opzijgezet zou worden. De voortekenen waren goed voor AZ, dat tot dusver alle wedstrijden won op kunstgras.

Maar ook de sterke start van de ploeg van trainer John van den Brom was hoopgevend. Na vijf minuten belandde een hoekschop van Celso Ortíz pardoes voor de voeten van Nemanja Gudelj. De captain van AZ nam de bal aan, maakte ruimte voor zichzelf en schoot de bal fraai in de lange hoek: 0-1. Opvallend genoeg maakte AZ ook de voorgaande vier competitietreffers tegen PEC Zwolle uit een hoekschop.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong. Amper tien minuten na de fraaie treffer van Gudelj lanceerde Ben Rienstra de rappe Jody Lukoki, die vervolgens doelman Esteban kansloos liet met een droge knal: 1-1. AZ, zonder de ziek thuisgebleven Steven Berghuis, en PEC Zwolle waren gelijkwaardig in de eerste helft en trakteerden de ruim twaalfduizend aanwezige fans in het IJsseldelta Stadion op een paar zeer fraaie aanvallen.

Kunstgras
Het eerste kwartier na de hervatting nam Zwolle het heft in handen op het eigen kunstgras. Kansen volgden er via Stef Nijland en Rienstra, maar beiden hadden het vizier niet op scherp staan. Na het schot van Rienstra, dat rakelings langs het doel ging, voerde AZ ineens weer de druk op, eigenlijk het beeld van de hele wedstrijd. De Alkmaarders kregen in die fase een goede kans via Aron Jóhannsson, maar de vervanger van Berghuis werd gestuit door doelman Warner Hahn.

Dat AZ goed uit de voeten kan op kunstgras bleek wel in de eerste seizoenshelft. De duels op bezoek bij achtereenvolgens Heracles (0-3), FC Dordrecht (1-3), ADO Den Haag (2-3) en SC Cambuur (0-2) werden allemaal gewonnen. Zover kwam het niet op het nepgras van PEC. Ondanks goede kansen over en weer bleef de stand steken op 1-1, waardoor PEC Zwolle de vierde plaats behoudt en AZ vijfde blijft in de Eredivisie.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.