PEC Zwolle blijft vrezen dankzij vice-topscorer Armenteros

Reacties

Heracles Almelo heeft zaterdag afgerekend met PEC Zwolle: 1-2. Samuel Armenteros was met twee treffers de gevierde man aan de kant van Heracles. De topscorerstitel ligt binnen bereik van de Zweed.

PEC Zwolle blijft vrezen dankzij vice-topscorer Armenteros

PEC was voorafgaand aan het duel nog niet helemaal veilig en dus ging de formatie van trainer Ron Jans vol voor de winst tegen Heracles. Daar kreeg de thuisploeg in de eerste helft goede kansen toe. Nicolai Brock-Madsen kreeg de bal niet in het doel na een foutje van Thomas Bruns en Queensy Menig schoot naast na een mislukte poging van Bart Schenkeveld. Aan de andere kant kopte Reuven Niemeijer naast.

Wie anders dan Armenteros opende na rust de score voor Heracles. Kristoffer Peterson zorgde voor het voorbereidend werk en de Zweedse spits hoefde de bal alleen nog een laatste tikje te geven om zo zijn zeventiende competitietreffer te maken. Vervolgens had PEC een goede fase met veel balbezit, maar de thuisploeg kreeg de bal er niet in. Stef Nijland stuitte op Bram Castro nadat Menig een counter inleidde. In reactie daarop gooide Armenteros aan de andere kant het duel in het slot: 0-2.

Armenteros staat nu op achttien competitietreffers in de Eredivisie, slechts één minder dan Feyenoorder Nicolai Jørgensen. De strijd om de topscorerstitel blijft spannend met nog twee duels te gaan. In de resterende duels kan Heracles deelname aan de play-offs om Europees voetbal veiligstellen. PEC staat veertiende met 32 punten, terwijl het gat met Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam klein is.

Topscorerslijst Eredivisie
Nicolai Jørgensen (Feyenoord) 19
Samuel Armenteros (Heracles Almelo) 18
Reza Ghoochannejhad (SC Heerenveen) 18
Ricky van Wolfswinkel (Vitesse) 18
Enes Ünal (FC Twente) 17
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.