PEC Zwolle bindt proefspeler Schenkeveld voor drie jaar

Reacties

Bart Schenkeveld heeft bij PEC Zwolle een driejarig contract afgedwongen. De verdediger was tijdens deze voorbereiding al op proef in de Hanzestad.

PEC Zwolle bindt proefspeler Schenkeveld voor drie jaar

Schenkeveld (23) debuteerde in het betaald voetbal bij Feyenoord, waar hij mede door veel blessureleed nooit doorbrak. Daarna werd hij uitgeleend aan Excelsior en uiteindelijk verkocht aan Heracles Almelo, waar hij de laatste tweeënhalf jaar speelde.

Tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen mocht Schenkeveld zijn conditie op peil houden bij PEC Zwolle, dat nog op zoek was naar defensieve versterking. In de zes weken die hij nu meetraint, heeft hij de clubleiding overtuigd hem voor langere tijd vast te leggen.

Kans
'Ik ben erg blij met de kans die PEC Zwolle mij heeft gegeven. Dat m’n conditie op peil houden en meetrainen uiteindelijk leidt tot een langdurig contract, is super', zegt Schenkeveld op de clubsite. 'Dit is het begin van een mooi nieuw hoofdstuk in mijn carrière, waar ik ontzettend veel zin in heb.'

Technisch directeur Gerard Nijkamp zegt dat de club de verdediger kan halen dankzij de opbrengst van Jesper Drost, die naar FC Groningen vertrok. 'Ook zijn mentale weerbaarheid van Schenkeveld vind ik het benoemen waard. Toen anderhalve week geleden Dirk Marcellis werd gecontracteerd, was dat voor Schenkeveld alleen maar een motivatie om nog harder te werken op het veld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.