PEC Zwolle behoort in huidige flow tot beste Eredivisieclubs

Reacties

● Dit duel stond nog niet eerder op het programma in de historie van de Eredivisie.

PEC Zwolle behoort in huidige flow tot beste Eredivisieclubs

● SC Cambuur behaalt 83 procent van zijn punten in eigen huis (negentien van de 23).

● PEC Zwolle heeft nu 32 punten na 23 duels.  Historisch gezien presteerde Zwolle nog nooit zo goed na 23 speelronden.

● SC Cambuur (23 punten na 23 duels) heeft nog twee punten nodig om het puntentotaal  van hun vorige Eredivisieseizoen (1999-00, 25 punten na 34 duels) te evenaren. De Leeuwarders degradeerden dat seizoen via de nacompetitie uit de Eredivisie.

● Gemeten over de laatste vier Eredivisieduels is PEC Zwolle met tien punten de best presterende ploeg van de Eredivisie.

● SC Cambuur is met 24 goals de minst scorende ploeg van de Eredivisie. In het VI-efficiency klassement staan de Leeuwarders op de zestiende plek, 24 doelpunten op 207 doelpogingen geeft een rendement van 11,59 procent.

● PEC Zwolle incasseerde slechts dertig treffers na 23 speelronden. Alleen Ajax (20), FC Twente (23) en Vitesse (29) kregen minder tegentreffers.

● SC Cambuur maakte in tien van zijn 23 Eredivisieduels geen doelpunt, dat betekent dat de ploeg in 43 procent van zijn wedstrijden niet scoort.

● Bij PEC maakten vijftien verschillende spelers een goal. Alleen bij  Ajax en Vitesse ligt dat aantal hoger (zestien).

● Elvis Manu scoorde in zijn laatste twee duels voor SC Cambuur. Indien de Feyenoord-huurling een doelpunt maakt tegen PEC, dan evenaart hij een clubrecord door drie keer op rij te scoren. Jack de Gier (1993) en Leonard van Utrecht (2000) deden dit eerder voor de club.

● PEC won beide uitwedstrijden tot nu toe in 2014 (NAC 1-2 en FC Utrecht 1-2) en is daarmee op punten samen met Feyenoord  de best presterende uitploeg in het nieuwe jaar. Wel speelden de Rotterdammers dit jaar al drie uitduels.

● SC Cambuur speelt al tien thuisduels op rij niet gelijk in de Eredivisie. De ploeg speelde alleen zijn eerste thuisduel van het seizoen gelijk (0-0 tegen NAC Breda).

● Guyon Fernandez scoorde vijf keer in zijn laatste zes duels voor PEC.  De aanvaller is clubtopscorer met acht goals.

● Fernandez heeft nog twee treffers nodig om zijn beste seizoenproductie te  evenaren. In de jaargang 2010/11 kwam hij voor Excelsior tot tien goals. 

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.