PEC Zwolle aast op primeur tegen Excelsior

Reacties

● Excelsior won drie van de voorgaande acht thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle in de Eredivisie (G2, V3), maar de laatste zege dateert van oktober 1984.

PEC Zwolle aast op primeur tegen Excelsior

● PEC Zwolle is ongeslagen in de laatste zes Eredivisie-duels met de Kralingers (W3, G3 - thuis en uit).

● De Zwollenaren waren in september in eigen huis met 3-0 te sterk voor Excelsior, maar wonnen nog nooit twee keer in één seizoen van de Kralingers.

● Excelsior won slechts twee van de laatste twintig competitieduels (G5, V13), in die periode veroverde geen club minder punten dan de Kralingers (elf, net als SC Cambuur).

● Excelsior is samen met Roda JC Kerkrade de minst productieve ploeg dit seizoen (dertig goals); de Rotterdammers sloten vijf keer eerder een seizoen af als minst scorende club, een Eredivisie-record dat wordt gedeeld met De Graafschap.

● De enige spelers die in de laatste vier competitiewedstrijden van Excelsior tot een schot op doel kwamen, waren Brandley Kuwas (zes, waarvan twee goals) en Stanley Elbers (twee, geen goals).

Dirk Marcellis is na Ajacied Joël Veltman de Eredivisie-speler met de meeste tackles.
Dirk Marcellis is na Ajacied Joël Veltman de Eredivisie-speler met de meeste tackles.

● PEC Zwolle boekte slechts één zege in de laatste tien uitwedstrijden in de Eredivisie (G2, V7) en verloor de laatste vier duels buitenshuis.

● Lars Veldwijk, die drie keer trefzeker was in de ontmoeting met Excelsior eerder dit seizoen, maakte slechts één goal in zijn laatste acht Eredivisie-duels en kwam in zijn laatste vier wedstrijden niet tot een schot op doel.

● Joël Veltman (66) is de enige Eredivisie-speler die dit kalenderjaar meer tackles inzette dan Dirk Marcellis (58).

● Ron Jans heeft als trainer een hoger winstpercentage tegen Excelsior dan tegen elke andere ploeg die hij minstens drie keer ontmoette in de Eredivisie (83,3 procent - W10, G1, V1).

    Bron: Opta Sports

    Bekijk hier al onze video's
    Gerelateerde artikelen
    Praat mee

    Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

    Reacties worden op dit moment geladen.