PEC Zwolle aast op primeur op Groningse bodem

● Het duel tussen FC Groningen en PEC Zwolle werd op Groningse bodem elf keer eerder gespeeld in de historie van de Eredivisie. PEC won tot nu toe nog nooit in Groningen (G2, V9).

PEC Zwolle aast op primeur op Groningse bodem

● Voor huidig PEC-trainer Ron Jans betekent het treffen in Euroborg een terugkeer op bekend terrein. Tussen 2002 en 2010 was hij als trainer-coach actief in Groningen.

● FC Groningen hield in de elf thuisduels met PEC zes keer de nul. De ploeg scoorde in die reeks 31 keer, een gemiddelde van 2,8 doelpunt per wedstrijd.

● PEC presteert dit seizoen boven verwachting. De ploeg van trainer Ron Jans incasseerde slechts acht treffers in zes uitwedstrijden.

● FC Groningen (28 goals) mag zich na dertien speelronden samen met FC Twente de meest scorende de ploeg in dit Eredivisieseizoen noemen. De pas 17-jarige Richairo Zivkovic is topscorer aan de kant van Groningen met vijf doelpunten.

● FC Groningen is dit seizoen nog ongeslagen in  thuiswedstrijden. De ploeg van debuterend hoofdcoach Erwin van de Looi won vier thuiswedstrijden en speelde twee keer gelijk.

● PEC begon het seizoen met vier overwinningen op rij maar bleef in zijn laatste drie Eredivisiewedstrijden zonder zege (G2, V1).

Samenstelling: Felix Aerts

Bekijk hier al onze video's