PEC ziet af van transfervrije Duitse reus Mbende

Reacties

PEC Zwolle gaat niet in zee met Emmanuel Mbende. De van Borussia Dortmund afkomstige centrale verdediger mocht zich de afgelopen twee weken bewijzen op het trainingsveld en in de oefenduels van de verliezend bekerfinalist.

PEC ziet af van transfervrije Duitse reus Mbende

Toen Mbende twee weken terug neerstreek in Zwolle was technisch directeur Gerard Nijkamp juist nog gematigd optimistisch. 'Groot en sterk, 1,96 meter lang. Hij liet meteen een redelijke indruk achter, al kun je daar na een eerste training nog niet echt goed over oordelen', stelde Nijkamp destijds tegenover Voetbal International.

Hoewel Nijkamp er geen geheim van heeft gemaakt dat het aantrekken van een centrale verdediger prioriteit heeft voor de Zwollenaren, moet PEC de zoektocht nog even voortzetten. Mbende was niet de juiste man in de ogen van trainer Ron Jans, die de negentienjarige Duitser na enkele goede optredens tijdens de training nog aan het werk wilde zien tegen een sterke tegenstander.

Dat gebeurde zaterdag. Mbende speelde mee tegen Europa League-finalist Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Oekraïners kwamen niet verder dan 2-2 tegen PEC. Desondanks leverde het de reus uit Dortmund geen nieuwe werkgever op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.