PEC wil tegen NEC afrekenen met dramatische thuisbalans

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. De 22ste speelronde vangt aan met een duel tussen PEC Zwolle en NEC.

PEC wil tegen NEC afrekenen met dramatische thuisbalans
Speelronde: 22
Aftrap: vrijdag 10 februari, 20.00 uur
Scheidsrechter: Jeroen Manschot

• Door met 2-3 te winnen bij Sparta Rotterdam kreeg PEC Zwolle afgelopen weekeinde wat lucht in de degradatiestrijd. De formatie van trainer Ron Jans klom naar de dertiende plek, al is de voorsprong op de onderste clubs nog niet geruststellend. NEC staat keurig tiende.

• In Eredivisie-verband stonden PEC en NEC tien keer eerder tegenover elkaar in Zwolle. De thuisclub sleepte zes keer de zege uit het vuur, moest zich tweemaal tevreden stellen met één punt en ging twee keer onderuit.

• NEC en PEC Zwolle verzorgden op 5 augustus 2016 de opening van dit Eredivisie-seizoen. De bezoekers kwamen via een treffer van Queensy Menig op voorsprong, maar dankzij een goal van Reagy Ofosu hield NEC een punt over aan de confrontatie: 1-1.

• PEC Zwolle presteert dit seizoen dramatisch in thuiswedstrijden. De equipe van scheidend trainer Jans pakte voor eigen publiek slechts negen punten. Voorafgaand aan deze speelronde deed alleen Roda JC Kerkrade het in eigen huis nóg zwakker (acht punten).

'Hoog spel' tijdens de eerste ontmoeting tussen NEC en PEC Zwolle (1-1).
'Hoog spel' tijdens de eerste ontmoeting tussen NEC en PEC Zwolle (1-1).

• Op basis van de resultaten van dit seizoen heeft PEC Zwolle vrijdagavond een probleem. De KNVB-bekerwinnaar van 2014 won namelijk nog niet van clubs die momenteel hoger op de ranglijst staan. In deze veertien wedstrijden veroverden Jans en consorten slechts vier punten. NEC staat drie plaatsen hoger dan PEC.

• Hoopgevender voor de thuisploeg is dat Jans in zijn trainerscarrière slechts twee van de 24 Eredivisie-duels met NEC heeft verloren. De andere 22 ontmoetingen leverden de coach tien zeges en twaalf gelijke spelen op.

• NEC koesterde dit Eredivisie-seizoen in slechts 41 minuten een voorsprong in een uitwedstrijd, korter dan elke andere ploeg op het hoogste niveau.

• Jay-Roy Grot liet al vijf treffers in de Eredivisie aantekenen. De pas achttienjarige aanvaller heeft nog drie goals nodig om Frank Demouge te onttronen als meest trefzekere 'NEC-tiener'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.