PEC wil superjaar 2014 bij Cambuur passend slot geven

Reacties

Voor PEC Zwolle komt zaterdagavond met een bezoek aan SC Cambuur een einde aan een memorabel kalenderjaar. Een goed slot is op zijn plaats, maar komt er volgens trainer Ron Jans niet zonder slag of stoot.

PEC wil superjaar 2014 bij Cambuur passend slot geven

PEC Zwolle kende een werkelijk fantastisch 2014. Het won ten koste van landskampioen Ajax de KNVB-beker (5-1), klopte de Amsterdammers ook in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (1-0), speelde voor het eerst in de clubhistorie Europees (het verloor over twee duels van Sparta Praag) en doet het met de huidige derde plaats in de Eredivisie meer dan prima.

Er is de ploeg van Ron Jans dan ook veel aan gelegen om zaterdag in Leeuwarden de kroon op 2014 te zetten. 'We hebben niet zoveel redenen om met een slecht gevoel naar Cambuur te gaan, we doen het hartstikke goed', weet de oefenmeester. 'We willen dit jaar afsluiten met nóg een geweldige prestatie, daar zijn we klaar voor.'

Makkelijk gaat het bij Cambuur echter niet worden, weet hij. In de vorige twee seizoenen verloor PEC tweemaal in Leeuwarden: 3-0 en 3-1. 'Als je het IJsselderby-gevoel even wegdenkt, kun je Cambuur vergelijken met Go Ahead Eagles', verwijst Jans naar de grote rivaal van de Zwollenaren.

En dat belooft volgens hem weinig goeds. 'Met Cambuur hebben we vorig jaar problemen gehad, het jaar daarvoor was ik er niet bij. En dat hebben we met Go Ahead nu ook al twee keer gehad. Ik denk wel dat we het in ons hebben om daarmee om te kunnen gaan en gewoon een goed resultaat neer kunnen zetten', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.