PEC wil dramareeks in De Kuip beëindigen: 'Wonderen zijn de wereld nog niet uit'

Reacties

PEC Zwolle-trainer John Stegeman gelooft dat zijn ploeg kans maakt op een goed resultaat tegen Feyenoord woensdagavond. De Zwollenaren hebben een beroerde balans in De Kuip. 'Het wordt tijd dat we daar eens gaan scoren.'

PEC wil dramareeks in De Kuip beëindigen: 'Wonderen zijn de wereld nog niet uit'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Dat lukte voor het laatst op 28 februari 2008. Tozé Mareco was toen de doelpuntenmaker bij de 2-1 nederlaag in het bekertoernooi. Bram van Polen was toen overigens ook al basisspeler. De laatste negen (!) uitduels met Feyenoord wist PEC niet te scoren. Toch ziet Stegeman kansen, vorig jaar werd het immers maar 1-0 voor de Rotterdammers en bij de confrontatie eerder dit seizoen in Zwolle kwam PEC ook goed voor de dag.

'Toen hebben we vooral geblaft en niet gebeten. We hadden veel balbezit en genoeg kansen, maar scoorden niet. Zij hebben natuurlijk maar weinig mogelijkheden nodig in wedstrijden. En als ze gescoord hebben, zijn ze ook heel zakelijk. Een 1-0 voorsprong kunnen ze makkelijk over de streep trekken, dat is de kwaliteit van Feyenoord. Dan gaan ze niet massaal op zoek naar een 2-0 of een 3-0, alleen als het kan. Ze hoeven niet de schoonheidsprijs, dat vinden ze niet belangrijk, ze willen winnen', zegt Stegeman.

'Ik snap het wel. Daar heb ik alleen maar respect voor, ze doen het hartstikke knap. Feyenoord is de Eredivisie-ploeg die het moeilijkst te verslaan is. Ik heb dan ook écht niet de illusie dat wij zomaar even makkelijk gaan winnen daar. Hoewel we tegen AZ 1-1 hebben gespeeld, wordt het gewoon hartstikke zwaar en moeilijk', vervolgt de PEC-trainer.

'Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit hè. Dit zijn wedstrijden waarin het allemaal goed moet meezitten om een resultaat te halen, maar ik vind dat je nooit bang moet zijn, je hoeft daar echt niet met knikkende knieën heen te gaan. Als we het plan goed uitvoeren, hebben we een kans tegen Feyenoord.'

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.