PEC verder weg bij gevarenzone na zege op Willem II

PEC Zwolle heeft zaterdagavond met een zege op hekkensluiter Willem II een volgende stap richting handhaving gezet. Door de 2-0 zege duwden de Zwollenaren de Tilburgers verder richting de afgrond. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt nu twaalf punten.

PEC verder weg bij gevarenzone na zege op Willem II

Door de zege lijkt PEC zich geen zorgen meer te hoeven maken over directe degradatie. Willem II des te meer, het verschil met VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade (dat nog een duel tegoed heeft) bedraagt al acht punten.

In het eerste bedrijf waren de belangen er niet vanaf te zien. Beide ploegen wilden wel, maar slaagden er niet in grote kansen te creëren. Jeroen Lumu was namens Willem II nog het dichtst bij een treffer. Hij kwam een teenlengte tekort.

Na rust viel er meer te genieten. Binnen tien minuten stond PEC op voorsprong. Denni Avdic legde de bal met zijn hoofd panklaar voor Arsenio Valpoort, die de bal in de korte hoek kon prikken. Die treffer zorgde voor een ineenstorting van Willem II.

Vier minuten na de openingstreffer kon Mateusz Klich de bal in de verre hoek plaatsen. Voor die voortijdige beslissing had Avdic nog een levensgrote kans om zeep geholpen. Phillip Haastrup kon op de doellijn redding brengen bij een inzet van Bram van Polen, maar gunde de PEC-spits een eenvoudige rebound. Zonder doelman tussen de palen schoot Avdic de bal tegen de lat, waarna hij een minuut later opgelucht mocht ademhalen dat het alsnog 0-2 werd.

In het vervolg kregen beide ploegen nog kansen, maar bleef het bij 0-2. Zodoende wordt handhaving voor Willem II in de laatste negen duels een hels karwei. PEC doet het dit seizoen boven verwachting goed en is zeker voor een dag dertiende van Nederland. AZ of RKC Waalwijk kan zondag weer langszij komen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen