PEC test reus van Dortmund en speurt naar vervanger Lukoki

Reacties

De grootste verrassing op de eerste training van PEC Zwolle was Emmanuel Mbende. De verdediger van Borussia Dortmund begon vrijdag aan zijn stage in de Hanzestad.

PEC test reus van Dortmund en speurt naar vervanger Lukoki

Technisch directeur Gerard Nijkamp maakte er geen geheim van een centrale verdediger bovenaan zijn verlanglijstje te hebben staan voor het nieuwe seizoen. En zo werd hij getipt over Mbende, die in Duitsland een aflopend contract heeft.

'Groot en sterk, 1,96 meter lang. Hij liet meteen een redelijke indruk achter, al kun je daar na een eerste training nog niet echt goed over oordelen. Mbende krijgt in eerste instantie een week de tijd zich te bewijzen', aldus Nijkamp (foto) in gesprek met Voetbal International.

Dalvin Havertong (ex-Sparta) maakte eerder als rechtsback een goede indruk tijdens een wedstrijd van de beloften. Hij krijgt drie weken de tijd om een contract af te dwingen. En ook Boban Lazic (ex-Ajax) hoopt als proefspeler uiteindelijk in aanmerking te komen voor een vast dienstverband in Zwolle.

Lukoki
Grote afwezige was natuurlijk Jody Lukoki, die voor een recordsom van vele tonnen naar Ludogorets Razgrad vertrok, al wilde Nijkamp geen exact bedrag noemen. 'Uiteraard gaan we zo snel mogelijk op zoek naar een vervanger voor hem. De selectie op peil brengen heeft op dit moment prioriteit.'

Nijkamp gaf aan ook de ontwikkelingen rond doelman Warner Hahn nog nauwgezet te volgen de komende weken. 'Die zouden we graag nog een jaar van Feyenoord huren.' En zelfs spits Tómas Necid is ondanks het aantrekken van Lars Veldwijk nog geen gesloten boek. 'Al lijkt het me erg onwaarschijnlijk dat die geen nieuwe club vindt.'

Pas als de selectie rond is, buigt Nijkamp zich over andere zaken bij PEC Zwolle. Want de club leeft. Dat merkte hij ook weer aan de enorme toestroom van supporters bij de eerste training. 'Voor het nieuwe seizoen hebben we bovendien tachtig dure plaatsen in het stadion extra, die ons veel geld kunnen opleveren.'

Voor de verdere uitbouw van het IJsseldelta Stadion heeft PEC, dat ook spoedig een nieuwe hoofdsponsor hoopt te presenteren, inmiddels de nodige vergunningen. 'Die uitbouw kan ook later nog worden gerealiseerd, wellicht zelfs tijdens het seizoen.' (Oscar van der Horst)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.