PEC raakt ongeslagen status kwijt bij NAC

Reacties

PEC Zwolle heeft voor het eerst dit seizoen puntenverlies geleden. Op bezoek bij NAC Breda werd met 3-1 verloren, waardoor de ploeg van Nebojsa Gudelj de eerste overwinning van het seizoen mocht bijschrijven.

PEC raakt ongeslagen status kwijt bij NAC

PEC beleefde tot dusver een perfect seizoen in de Eredivisie. Na de winst van de Johan Cruijff Schaal werden FC Utrecht (2-0), FC Dordrecht (1-2) en Vitesse (2-1) allemaal verslagen. Donderdag kreeg de bekerwinnaar van vorig seizoen wel een tegenvaller te verwerken. Op bezoek bij Sparta Praag kwam er voor de ploeg van Ron Jans een einde aan het Europese sprookje.

Met die wedstrijd in de benen begon PEC aan het uitduel met NAC, dat Adnane Tighadouini (tot vandaag de maker van de enige drie NAC-goals dit seizoen) als eerste gevaarlijk zag worden. Hij schoot de bal tegen Maikel van der Werff aan. Kort nadat Tomás Necid maar rakelings naast had gekopt, trokken de Bredanaars het spel naar zich toe en was het wachten op het openingsdoelpunt.

PEC-doelman Diederik Boer had aanvankelijk nog een antwoord op een kopbal van Stipe Perica, zag Isak Ssewankambo de bal tegen de lat rammen en Perica met een tweede kopbal het doel maar net missen. Toch werd het 1-0. Kingsley Boateng legde met het hoofd terug en Perica was trefzeker (foto midden). De Chelsea-huurling kegelde de bal via de onderkant van de lat in het doel en sprong daarna het publiek in de armen (foto boven).

Stipe Perica ramt de 1-0 binnen.
Stipe Perica ramt de 1-0 binnen.

Kort na rust was het weer gelijk. Necid was het eindstation van een soepele PEC-aanval. Stef Nijland, die eerder zelf al gevaarlijk was, was aangever met een soepel balletje. Waar beide ploegen uiteindelijk nog kansen kregen, ging NAC met de zege aan de haal. Bram van Polen maakte een overtreding op Perica, die vervolgens de strafschop zelf wilde gaan nemen. Dat mocht niet van Erik Falkenburg, die tot zijn eigen opluchting vervolgens wel raak schoot vanaf elf meter. Elson Hooi maakte in de slotfase aan alle twijfel een einde met de 3-1. Hij schoot de bal in het dak van het doel.

Door de zege staat NAC nu op vijf punten en is het eerste puntenverlies van PEC een feit. PEC is nog wel tweede met drie punten achterstand op PSV, dat als enige nu nog zonder averij is.

Voor aanvang van het duel nam Anthony Lurling geëmotioneerd afscheid van het NAC-publiek.
Voor aanvang van het duel nam Anthony Lurling geëmotioneerd afscheid van het NAC-publiek.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.